Invloed van voeding op hooikoorts.

Met voeding en etherische olie je hooikoorts klachten verminderen!
H atsjoe! Nee hè... daar gaan we weer...... Heerlijk deze tijd van het jaar, we zien de bloemetjes weer boven komen, we horen de vogels weer fluiten en de temperaturen zijn aangenaam en hopelijk snel weer ronduit fantastisch. Net als je er van wilt gaan genieten voel je je ogen prikken, je neus begint te snotteren en de niesbuien nemen de boel over. Hooikoorts. Hoe kan je met voeding deze klachten verminderen?

Ongeveer een miljoen Nederlanders hebben hooikoorts klachten. Het merendeel van deze mensen wonen in de stad. Op het platteland hebben dus minder mensen hooikoorts.   
Gek genoeg is hooikoorts wel iets van de laatste honderd jaar. Vroeger bestond het niet of vele malen minder. Het is pas gekomen met de extra vervuiling van de maatschappij en daarmee ook ons lichaam. Vervuiling in de lucht, verzorgingsproducten, bestrijdingsmiddelen en talloze andere chemicaliën en onnatuurlijke, lichaamsvreemde stoffen hebben ons lichaam zo gevoelig gemaakt, dat het nu op iets natuurlijks als graspollen allergische symptomen laat zien. De eigenlijke boosdoener is dus de vervuiling, van binnen of buiten, waardoor je lijf zo ‘overstresst’ raakt dat het daarna op het minste of geringste hysterisch reageert. Deze hysterische symptomen variëren van gevoelige, waterige, kriebelende ogen, tot continue niesbuien en een dichte- of loopneus. Voor sommige mensen beïnvloedt dit maandenlang hun dagelijkse leven. Het kan dus ontzettend vervelend zijn. Belangrijk is dus dat je de opgestapelde vervuiling in je lijf zo veel mogelijk probeert terug te dringen. Om de toxische lading voor je lijf zoveel mogelijk te verminderen kun je het beste een aantal zaken laten of veranderen.   

Voeding die je het beste kunt vermijden
 


Maar gelukkig kan voeding je een eind in de goede richting helpen. Zaken die bijdragen aan het verlichten van je klachten zijn:
 

Ook leuk: Volgens Japans onderzoek helpt een half uur zoenen met een rustig muziekje op de achtergrond de histamine levels in je bloed te verminderen. En zo worden ook  je hooikoortsklachten minder. Dus… als het lukt tussen het gesnotter en de niesbuien door, dan zou ik zeker een poging wagen.  

Hatsjoe!         


Lees jij eigenlijk al mee in mijn gratis online Facebook-groep? Hier schrijf ik veel over natuurlijke oplossingen voor alledaagse kwaaltjes en krijg je bovendien al mijn nieuwe recepten (ik moet ergens mijn recepten voor alle boeken testen ;-) te zien en proberen. Doe gratis mee en meld je hier aan: https://www.facebook.com/groups/betterhealthprogramma/?fref=ts

Health & Food

Lees ook