De beste gezonde brownies

Glutenvrije brownies met zwarte bonen

Black bean brownies

Z in in een lekkere zachte brownie met een stevige bite? Dan zijn deze gezonde brownies wat voor jou. Eiwitrijk, gezoet met vruchten en donkere chocolade. Deze brownies bevatten geen granen en zijn daardoor ideaal voor ieder die gluten wil vermijden. Maar ook als je wel gluten eet is dit recept alsnog perfect voor de ultieme zachte donkere chocolade traktatie.

Ingrediënten

01

Spoel, week en kook de bonen volgens de verpakking. Spoel de bonen na het koken zorgvuldig af in een vergiet ze laat ze uitlekken.

02

Meng het lijnzaad met 3 el water en laat tien minuten staan. Verwarm de oven voor op 180°C. 

03

Zet een steelpan met een laag water op matig vuur. Plaats een hittebestendige kom op de pan en smelt hierin de chocolade (au-bain Marie). Voeg de kokosolie toe en roer goed door tot het vet volledig gesmolten is. Haal de pan van het vuur en meng het gewelde lijnzaak, de appelmoes en de dadels door de chocolade. 

 

04

Meng in een kom het amandelmeel, zout, bakpoeder en cacaopoeder goed door elkaar. Doe dit mengsel samen met de zwarte bonen, vanillepoeder en de eieren in de keukenmachine en laat volledig glad malen. Voeg nu het gesmolten chocolademengsel toe en zet de keukenmachine nog eens aan zodat er een samenhangend beslag ontstaat. Roer op het laatste moment de gehakte pecannoten door de browniemix.

05

Vet een bakvorm ca. 25cm doorsnede in met (kokos)olie en bekleed met bakpapier. Verdeel het beslag over de vorm en strijk glad. Plaats het blik in het midden van de oven en bak de brownie gedurende 20 tot 30 minuten gaar. Wanneer hij klaar is voelt de brownie stevig aan. Als je er een prikker insteekt moet de brownie nog vochtig zijn van binnen! 

06

Serveer de brownies warm of koud, met vers rood fruit. Smakelijk!

Dessert Gezonder zoet Eiwitrijk Lactosevrij Zonder geraffineerde suikers

Lees ook