Darmgezondheid & Schildklier Workshop

Schildklierklachten, andere auto-immuunaandoeningen en talloze vage kwalen worden vaak veroorzaakt door darmproblemen, waaronder lekkende darm. Verlicht je klachten met dit Schildklier & Darmgezondheids Protocol.
T e weinig energie, vage buikklachten of allergieën? Of altijd koude handen en voeten en kom je aan als je alleen al naar eten kijkt? Schildklier problemen komen net als talloze auto-immuunaandoeningen en diverse vervelende vage klachten vaak voort uit darmongezondheid. Een bacteriële disbalans of zelfs lekkende darm (leaky gut) samen met een nare ervaring als trigger en genetisch gevoelig hiervoor zijn is hèt recept voor deze klachten.   Vooral vrouwen zijn gevoelig voor schildklier aandoeningen en volgens de laatste schattingen zullen zelfs circa 1 op de 8 dames er op een bepaald moment last van krijgen. Het kan zomaar zijn dat jij er eentje van bent, want klachten zijn enorm divers en gaan vaak lang onopgemerkt. 
Schildklier symptomen

Symptomen van schildklier problemen zijn zeer uiteenlopend. Van kouwelijkheid, haaruitval, brosse nagels en gewichtstoename, tot tinnitus en in het geval van een trage schildklier trage stoelgang of verstopping. En ook al heb je deze symptomen, dan bestaat de kans dat afwijkende waardes bij een bloedonderzoek niet eens naar voren komen. Het kan dus zijn dat jij al een poos niet lekker in je vel zit en zeker weet dat er iets niet klopt, maar bij de arts te horen krijgt dat er niets aan de hand is. Heel frustrerend. 

Goede voeding voor je darm en jouw klachten is essentieel. Maar wat is goede voeding? Van de dokter krijg je wel of geen medicijnen mee naar huis, maar meer ook niet. Terwijl je met het juiste voedingspatroon je schildklier en andere aandoeningen geweldig kunt ondersteunen. Zo zijn er bepaalde voedingsmiddelen die deze klier juist een boost geven, terwijl er anderen zijn die je beter wat minder vaak kunt eten. En daar stopt het niet. 

Naast voeding is er nog veel meer van invloed en zijn er nog talloze andere manieren waarop je je lichaam kunt helpen. De arts gaat er misschien niet al te diep op in, maar er zijn al ongelofelijk veel mensen mee geholpen. Door de jaren heen heb ik een vrij compleet pakket ontwikkeld wat ik in deze middagvullende workshop graag met je deel. 

Wat gaan we zoals behandelen? Van uitgebreide informatie over de darmen, lekkende darmen, de oorzaken & verschillende symptomen, tot en met de uiteenlopende zaken om jouw schildklier en je lijf in dit proces zo goed mogelijk te ondersteunen. Heb je Hashimoto's, een andere auto-immuunuitdaging of een serie van vage kwalen waar je zonder kunt? We zullen de oorzaken uitgebreid behandelen.

Voel jij je dus wellicht ook niet helemaal comfortabel? Vage kwalen maar geen duidelijke oorzaak? Er is een hoop wat je zelf kunt doen. Weet jij bijvoorbeeld hoe je moet eten voor een goede schildklierfunctie? Of wanneer je je multivitamine wel of niet mag innemen en waarom? Welke supplementen, oliën en aminozuren goed voor je zijn? Wanneer beweging het meest positieve effect? Welke natuurlijke middelen je lijf enorm helpen in dit traject? Tijdens deze belangrijke cursusmiddag gaan we hier en op nog veel meer zaken in. 

Met uitgebreide informatie over lekkende darm, de oorzaken & symptomen en een compleet weekmenu om jouw schildklier en je lijf in dit proces zo goed mogelijk te ondersteunen

Locatie: Conferentiecentrum & Landgoed Drakenburg, Baarn  
Datum: Zaterdagmiddag 10 februari 2018 
Duur: van 13.00 - 17.00 uur  
Kosten: € 99,- per persoon

Denk jij dat vage kwalen en ongemakken bij het ouder worden horen? Nee toch? Leer in deze belangrijke cursusmiddag waar ze wel vandaan komen en hoe je zelf veel kunt sturen. Schrijf je in en dan zien we elkaar in Baarn, tot dan alvast! 

Lees ook