Contributing Editors

Naast mijn eigen artikelen lees je op deze website ook verhalen van onze Better Health ambassadeurs. Dit zijn experts, gastbloggers en auteurs waar we regelmatig mee samenwerken voor onze opleidingen, online programma's en events. Hier lees je meer over onze fantastische contributing editors!

Maak kennis met onze contributing editors

K ennis en ervaring is alles, en ik ben dan ook een groot voorstander van het samenbrengen van kennis van verschillende experts. Dit doe ik op het Better Health event, maar ook hier, op mijn eigen website. Dit zijn ze, onze Better Health ambassadeurs en contributing editors:
Afbeelding margot

Margot Lodewijk

Net als zovelen raakte Margot geïnteresseerd in voeding als medicijn door haar eigen ervaringen met (on)gezondheid. Margot: “Al jarenlang liep ik rond met buikpijn en kwamen doctoren, therapeuten en ikzelf er niet achter wat er aan de hand was. ‘Accepteer het en adem ernaar toe’ waren enkele van de goedbedoelde, maar helaas niet helpende adviezen. Goede voeding bleek bij mij de sleutel. Geen bewerkte fabrieksvoeding, tarwe of suiker meer, maar zelfgemaakte gerechten met zoveel mogelijke verse ingrediënten. In no-time was ik van mijn buikklachten af. Bijkomende bonussen zijn meer energie, een huid zonder pukkels en minder verkoudheden. Daar wilde ik natuurlijk meer van weten!” Margot Lodewijk volgt de opleiding Orthomoleculaire voedingsleer en deelt in haar columns de nieuwste inzichten met ons. Kijk op www.margotlodewijk.nl voor Margot's eigen blog, recepten, informatie en haar adviespraktijk.

Small portret charlie

Charlie Paludanus

Tussen haar 20e en 27e had ze eetbuien en boulimia en was haar grootste angst dik te worden. Inmiddels heeft Charlie Paludanus zich hier al meer dan 20 jaar van bevrijd. Ze geniet met volle teugen van het leven en van lekker en gezond eten. Zonder dat dit effect heeft op haar gewicht of humeur. Charlie Paludanus is trainer, coach, blogger en spreker op het gebied van eetbuien en boulimia. Vanuit www.vrijvaneetstoornis.nl helpt zij mensen zichzelf bevrijden van eetbuien, dwangmatig (gezond) eten en sporten, overgeven en laxeren. Charlie staat bekend om haar verfrissende, positieve aanpak met de focus op persoonlijke ontwikkeling in plaats van eten en gewicht. En een grenzeloos vertrouwen in de veerkracht en het verandervermogen van de mens. Verder schrijft ze, zonder schroom, over alle dingen in het leven die je onzeker kunnen maken en helpt je met praktische tips op weg.

Sanne van rooij

Sanne van Rooij

Sanne van Rooij is gek op lekker, gezond en vooral vegan eten! Een ‘foodie’ of ‘health freak’? Ja.. stiekem wel. Zo’n 99% van haar vrije tijd is ze bezig met eten – koken, recepten bedenken, gezonde restaurantjes bezoeken of struinen over biologische markten. Ze eet nu ruim 2 jaar veganistisch en wil niet meer terug. Ze schrijft op haar blog www.livingthegreenlife.nl over alle leuke dingen die haar nieuwe leefstijl dagelijks met zich meebrengt. Zo schrijft ze ook over nieuwe producten, fijne hotspots en natuurlijk heerlijke recepten! Met haar columns zal Sanne zal jullie meenemen in de wereld van vegan eten en leven. Ze zal jullie proberen te inspireren en laten zien en ervaren hoe lekker, gezond en makkelijk vegan eten kan zijn. Wil je ook een kijkje nemen in de wereld van plantaardige voeding? Dan ben je bij Sanne aan het juiste adres.

Over marije

Marije Jelsma

Marije Jelsma (37 jaar) is in Londen opgeleid in Natural Fertility en Fertility Massage, heeft een online programma ontwikkeld en is gespecialiseerd in voeding, mindset en fertiliteitsmassage bij zwanger worden. Ze ontdekte haar passie voor fertiliteit toen ze ervoer dat zwanger worden niet vanzelfsprekend is. Marije: "Toen ik zwanger wilde worden stopte ik met de pil, ik leefde gezond en had seks rond het moment van m'n ovulatie. Maar, er gebeurde niks. Daar is mijn zoektocht naar fertiliteit en gezondheid begonnen”. Inmiddels is Marije moeder van twee prachtige kindjes en helpt ze vrouwen om ook sneller (en gezond) zwanger te worden. In haar columns bespreekt Marije hoe je je vruchtbaarheid kunt verbeteren, hoe je de beste basis creëert voor een gezonde zwangerschap én hoe je menstruatieklachten vermindert.
Wil jij ook hulp bij het gezond en natuurlijk verhogen van je kans op een zwangerschap? Kijk dan eens op www.bemama.nl

Marjolein portret

Marjolein Versluis

Marjolein Versluis is als kinder- en jeugdpsycholoog werkzaam in het onderwijs, moeder van twee dochters en een liefhebber van gezonde voeding en lifestyle. In haar zoektocht naar geschikte informatie over gezond leren eten merkte zij dat een geïntegreerde benadering vanuit voeding, psychologie en lifestyle ontbrak. Vanuit deze gedachte is het concept op-Food-ing ontstaan. Hoe kunnen we Nederland opgeFood krijgen op het gebied van gezonde voeding voor onze kinderen en een gezonde lifestyle doorvoeren in ons drukke (gezins)leven? Via haar blogs probeert zij haar gezin en Nederland stap voor stap mee te nemen om een antwoord te vinden op deze vragen.

Medium catharina wb

Catharina Carvalho

Catherina Carvalho volgt een opleiding tot voedingscoach en is momenteel thuisblijfmoeder voor haar twee zoons. Ze is dol op koken, verslaafd aan kookboeken en experimenteren met nieuwe recepten. Haar ontdekkingsreis in de gezonde voedingswereld is 6  jaar geleden begonnen bij Amber’s boek Eet Jezels Gezond Slank en Gelukkig. Catharina’s hobby’s zijn spelen met haar kinderen, moestuinieren, boeken lezen, hardlopen en yoga. Ze wil haar kinderen vanuit huis een gezonde en lekkere manier van eten meegeven. Haar motto is “life is too good to eat bad food”. In haar columns deelt ze handige tips, recepten en informatie omtrent gezonde voeding en hoe we dit kunnen inpassen in onze drukke levens. 

Myrthe

Myrthe Johansen

Myrthe Johansen kreeg in 2013 voor de derde keer te maken met kanker. Ze besloot het roer om te gooien om zelf weer gezonder en gelukkiger te worden. Daar profiteert haar gezin, dat bestaat uit een man, twee kinderen en een beestenboel, natuurlijk ook van. Inmiddels heeft ze verschillende studies gevolgd en helpt ze anderen als natuurvoedingsadviseur en hormooncoach. De natuur is haar grootste inspiratiebron: terug naar de basis. Wij mensen zijn natuur al lijken we dat soms te vergeten. Naast haar eigen praktijk schrijft Myrthe artikelen en recepten voor LIEFKE magazine. Experimenteren in de keuken is namelijk naast werk ook hobby. Wil je ook weten hoe je je gezonder, gelukkiger en beter in balans kunt voelen? Of inspiratie opdoen op het gebied van natuurvoeding? Kijk dan eens op www.simplifyyourlife.nl

Dsc 4875

Prema Devi

Prema Devi is een moderne monnik (in de Ishaya order zijn zowel mannen als vrouwen ‘monnik’). Ze heeft de studie Stressmanagement gedaan en is langer dan een jaar in retraite geweest bij haar leraar, bij wie ze nog jaarlijks terugkeert . Ze maakt een heldere vertaalslag van haar ervaringen in retraite naar het moderne huidige leven en is ervan overtuigd dat je geen monnik hoeft te zijn om een leven te ervaren met meer rust, plezier en voldoening. Ze  onderwijst de Ishayas’ Ascension meditatie van The Bright Path en werkt als coach. http://premadevi.com/