Contributing Editors

Naast mijn eigen artikelen lees je op deze website ook verhalen van onze Better Health ambassadeurs. Dit zijn experts, gastbloggers en auteurs waar we regelmatig mee samenwerken voor onze opleidingen, online programma's en events. Hier lees je meer over onze fantastische contributing editors!

Maak kennis met onze contributing editors

K ennis en ervaring is alles, en ik ben dan ook een groot voorstander van het samenbrengen van kennis van verschillende experts. Dit doe ik op het Better Health event, maar ook hier, op mijn eigen website. Dit zijn ze, onze Better Health ambassadeurs en contributing editors:
Myrthe

Myrthe Johansen

Myrthe Johansen kreeg in 2013 voor de derde keer te maken met kanker. Ze besloot het roer om te gooien om zelf weer gezonder en gelukkiger te worden. Daar profiteert haar gezin, dat bestaat uit een man, twee kinderen en een beestenboel, natuurlijk ook van. Inmiddels heeft ze verschillende studies gevolgd en helpt ze anderen als natuurvoedingsadviseur en hormooncoach. De natuur is haar grootste inspiratiebron: terug naar de basis. Naast haar eigen praktijk schrijft Myrthe artikelen en recepten voor LIEFKE magazine. Experimenteren in de keuken is namelijk naast werk ook hobby. Wil je ook weten hoe je je gezonder, gelukkiger en beter in balans kunt voelen? Of inspiratie opdoen op het gebied van natuurvoeding? Kijk dan eens op www.simplifyyourlife.nl

Dsc 0691 kopie 2   kopie

Milou van Aal

 

Milou van Aal werkt als voedings- en mental coach om vrouwen te helpen naar een gezonde relatie met eten en met hun lichaam. Zij weet als geen ander hoe het is om te strijden met haar gewicht, met eten en met haar lichaamsbeeld. Van 20 kilo afvallen, naar 10 kilo aankomen door eetbuien, naar uiteindelijk een gezond stabiel gewicht, balans en een positief lichaamsbeeld. Haar grootste leerpunten? Herken en doorbreek patronen, luister naar je lichaam en eet vanuit liefde voor jezelf. Na haar tweede burn-out besloot zij om haar eigen bedrijf op te richten en ook andere vrouwen hiermee te gaan helpen. Op www.healthinut.com helpt zij je verder door middel van blogs, programma's en coachingstrajecten.

Dsc 4875

Prema Devi

Prema Devi is een moderne monnik (in de Ishaya order zijn zowel mannen als vrouwen ‘monnik’). Ze heeft de studie Stressmanagement gedaan en is langer dan een jaar in retraite geweest bij haar leraar, bij wie ze nog jaarlijks terugkeert . Ze maakt een heldere vertaalslag van haar ervaringen in retraite naar het moderne huidige leven en is ervan overtuigd dat je geen monnik hoeft te zijn om een leven te ervaren met meer rust, plezier en voldoening. Ze  onderwijst de Ishayas’ Ascension meditatie van The Bright Path en werkt als coach. http://premadevi.com/ 

Foto2   kopie

Anja Hoenselaar

Een leukere versie van jezelf, dat word je volgens Anja als je veel sport. Ze loopt ruim 10 jaar fanatiek hard en sinds een paar jaar heeft ze er een passie bij: obstacle- en survivalruns! Lekker buiten, dat is ze het liefst. De belangrijkste drijfveer voor Anja om (veel) te sporten is de energie die het oplevert. Met sport als vast onderdeel in je weekprogramma sta je positiever in het leven, je kunt veel meer hebben en je voelt je beter. Gezond eten is voor haar ook veel makkelijker als ze veel sport, dat gaat dan bijna vanzelf 😉. Op haar site www.runandread.com neemt ze jullie mee in al haar sportieve belevenissen. Ze deelt onder andere leuke loopjes, tips over looptechniek en voeding en doet verslag van met name trail- en survivalrunavonturen. 

Afbeelding margot

Margot Lodewijk

Net als zovelen raakte Margot geïnteresseerd in voeding als medicijn door haar eigen ervaringen met (on)gezondheid. Margot: “Al jarenlang liep ik rond met buikpijn en kwamen doctoren, therapeuten en ikzelf er niet achter wat er aan de hand was. Goede voeding bleek bij mij de sleutel. Geen bewerkte fabrieksvoeding, tarwe of suiker meer, maar zelfgemaakte gerechten met zoveel mogelijke verse ingrediënten. In no-time was ik van mijn buikklachten af. Bijkomende bonussen zijn meer energie, een mooie huid en minder verkoudheden. Daar wilde ik meer van weten!” Margot Lodewijk volgde de opleiding Orthomoleculaire voedingsleer en deelt in haar columns de nieuwste inzichten. www.margotlodewijk.nl 

Small portret charlie

Charlie Paludanus

Tussen haar 20e en 27e had ze eetbuien en boulimia en was haar grootste angst dik te worden. Inmiddels heeft Charlie Paludanus zich hier al meer dan 20 jaar van bevrijd. Ze geniet met volle teugen van het leven en van lekker en gezond eten. Zonder dat dit effect heeft op haar gewicht of humeur. Charlie Paludanus is trainer, coach, blogger en spreker op het gebied van eetbuien en boulimia. Vanuit www.vrijvaneetstoornis.nl helpt zij mensen zichzelf bevrijden van eetbuien, dwangmatig (gezond) eten en sporten, overgeven en laxeren. Charlie staat bekend om haar verfrissende, positieve aanpak met de focus op persoonlijke ontwikkeling in plaats van eten en gewicht en helpt je met praktische tips op weg.

Over marije

Marije Jelsma

Marije Jelsma is in Londen opgeleid in Natural Fertility en Fertility Massage, heeft een online programma ontwikkeld en is gespecialiseerd in voeding, mindset en fertiliteitsmassage bij zwanger worden. Ze ontdekte haar passie voor fertiliteit toen ze ervoer dat zwanger worden niet vanzelfsprekend is. Marije: "Toen ik zwanger leefde ik gezond en deed alles wat nodig is voor een zwangerschap. Maar, er gebeurde niks. Daar begon mijn zoektocht naar fertiliteit en gezondheid”. Inmiddels is Marije moeder van twee prachtige kinderen en helpt ze vrouwen om sneller (en gezond) zwanger te worden. In haar columns bespreekt Marije hoe je je vruchtbaarheid kunt verbeteren, hoe je de beste basis creëert voor een gezonde zwangerschap én hoe je menstruatieklachten vermindert. www.bemama.nl

Marjolein portret

Marjolein Versluis

Marjolein Versluis is als kinder- en jeugdpsycholoog werkzaam in het onderwijs, moeder van twee dochters en een liefhebber van gezonde voeding en lifestyle. In haar zoektocht naar geschikte informatie over gezond leren eten merkte zij dat een geïntegreerde benadering vanuit voeding, psychologie en lifestyle ontbrak. Vanuit deze gedachte is het concept op-Food-ing ontstaan. Hoe kunnen we Nederland opgeFood krijgen op het gebied van gezonde voeding voor onze kinderen en een gezonde lifestyle doorvoeren in ons drukke (gezins)leven? Via haar blogs probeert zij haar gezin en Nederland stap voor stap mee te nemen om een antwoord te vinden op deze vragen.

Medium catharina wb

Catharina Carvalho

Catherina Carvalho volgt een opleiding tot voedingscoach en is momenteel thuisblijfmoeder voor haar twee zoons. Ze is dol op koken, verslaafd aan kookboeken en experimenteren met nieuwe recepten. Haar ontdekkingsreis in de gezonde voedingswereld is 6  jaar geleden begonnen bij Amber’s boek Eet Jezels Gezond Slank en Gelukkig. Catharina’s hobby’s zijn spelen met haar kinderen, moestuinieren, boeken lezen, hardlopen en yoga. Ze wil haar kinderen vanuit huis een gezonde en lekkere manier van eten meegeven. Haar motto is “life is too good to eat bad food”. In haar columns deelt ze handige tips, recepten en informatie omtrent gezonde voeding en hoe we dit kunnen inpassen in onze drukke levens.