Hartige havermout

Heerlijk voor de lunch, ontbijt of een snelle avondmaaltijd.

Hartige havermout met feta en pijnboompitten

A angezien een warm bordje voedzame havermout hoog op de Food-IQ ladder scoort, staat het bij ons thuis -vooral in de winter- regelmatig op het menu. Haver is rijk aan vezels, magnesium en zit volop B-vitaminen. Het zijn bovendien langzame, voedzame koolhydraten die je gelijkmatige, langdurige energie geven. En met een beetje creativiteit kun je er alle kanten mee op. Voor luie zondagen met stevige trek daarom deze no nonsense hartige variant. De eiwitten in de fetakaas helpen je om de eerste uren goed verzadigd te zijn, om zo een eventuele hang naar zoet of snaaien te verminderen. Eindelijk een havermout met een bite!

Ingrediƫnten

01

Zet de melk samen met de havermout en vijgen op een middelhoog vuur en laat langzaam opwarmen maar niet koken. Zet het vuur laag en laat de havermout al roerend indikken totdat de vlokken zacht zijn. Rooster de pijnboompitten ondertussen in de koekenpan. 

02

Verdeel hierna de havermout over twee diepe borden of kommen en strooi de feta/geitenkaas en pijnboompitten eroverheen. Druppel er als laatste een beetje olijfolie overheen en sluit af met een beetje vers gemalen peper. Serveer onmiddellijk. 

Op de hoogte blijven van de gezondste inspiratie, tips en de leukste kortingen? Meld je aan en ontvang gelijk een leuke verrassing in je mailbox!
Ontbijt Vegetarisch Glutenvrij Eiwitrijk

Lees ook