Ovenzalm met geroosterde groenten

Zin in een verwarmend voedzaam gerecht?

Zalm met geroosterde groene groenten

Ingrediƫnten

Z in in een verwarmend gerecht dat zowel voedzaam, lekker en gezond is? Maak dan deze ovengebakken zalm met geroosterde spruitjes en broccoli. Misschien ben je geen grote fan van spruitjes, maar dan heb je waarschijnlijk deze geroosterde versie nog niet geprobeerd. Spruitjes zijn net als broccoli een goede bron van vitamine C. Ook vitamine B krijg je met deze groenten binnen. Broccoli bevat ook veel vitamine K en E. De zalm levert omega-3 vetzuren en eiwitten. Een perfecte maaltijd voor een sterke weerstand, of simpelweg voor een gezellige avond met een heerlijke maaltijd.
01

Verwarm de oven voor op 200°C Snijd de broccoli in roosjes, schil de stronk en snijd in blokjes. Snijd het onderkantje van de spruitjes en snijd in de lengte doormidden. Schep de groenten door de olijfolie, peper en een snufje zout.     

02

Smeer een bakplaat of ruime metalen ovenschaal in met wat kokosolie. Plet de knoflooktenen en leg deze samen met de tak rozemarijn in de (metalen) ovenschaal. Bak gedurende 20 min en schud de schaal om de 5 minuten zodat alle kanten van de groenten worden geroosterd. Zet de groenten ongeveer 5 minuten voor de zalm in de oven, deze hebben net iets langer nodig.

03

Besmeer de tweede ovenschaal met boter, leg hierin de zalm en bestrooi deze met wat verse peper. Smelt wat boter in een pannetje en besmeer hier de bovenkant van de zalm mee. Halveer de citroenen en leg deze samen met de tomaten naast de zalm. Bak gedurende 15 – 20 min. De kooktijd hangt af van de dikte van de zalm.

04

Verwijder de knoflooktenen en rozemarijn. Serveer de zalm en groenten samen. Wil je meer koolhydraten toevoegen aan dit gerecht? Dan kun je de zalm serveren met bruine rijst, gekookte spelt of aardappelen. Aardappelen kun je ook (na even voorgaren) meebakken in de oven.  

Dit gerecht is voor 3 tot 4 personen

Hoofdgerecht Vis Eiwitrijk Koolhydraatarm Glutenvrij

Lees ook