5 tips om om gezond gewicht te verliezen

tips om je spijsvertering wakker te schudden na een crash dieet

5 tips om je lijf wakker te schudden

H eb je veel diëten gevolgd? Flink aan het jojoën met je gewicht? In mijn vorige post heb je kunnen lezen waarom crashdiëten niet werken. Maar goed het verleden kunnen we gelukkig niet terugdraaien. Daarom hier een paar handige tips om je spijsvertering weer een beetje “wakker” te schudden.
Turmeric 3251560 640

Tip 1: Je spijsvertering kan wel een opkikker gebruiken. Gelukkig zijn er een aantal kruiden die je spijsvertering weer een tandje harder laten werken. Kook ruimschoots met:
• gember, 
• peper, 
• kurkuma, 
• chilipeper, 
• cayennepeper, 
• paprika, 
• ui,
• knoflook, 
• mierikswortel.

Blonde coffee cup 5186

Tip 2 Drink lekker veel groene thee!  Na het drinken van een kop groene thee zorgt het stofje catechine ervoor dat de stofwisseling enkele uren iets sneller werkt. Verwacht geen wonderen, maar alle beetjes helpen! 

 

Tip 3 Valt het je ook op dat bovenstaande kruiden veelal “warme” kruiden zijn, deze zorgen voor een zogenoemd thermogeen effect in je lichaam. Hoe meer je eet met een zogenoemd thermogeen effect, des te meer calorieën om worden gezet in warmte in plaats van in vet. Dit werkt beter dan een crashdieet toch! 

Adult 1867380 640

Tip 4 Klinkt misschien gek, koud douchen helpt het thermogeen effect ook te verhogen. Probeer koud na douchen in je systeem te krijgen. Bouw dit langzaam op. Begin eerst je benen koud na te douchen, daarna ook je armen en zo kun je op een gegeven moment een minuutje helemaal onder de koude douche staan. Ik kan je vertellen, je bent meteen wakker en voelt je een stuk frisser en energieker! 

 

Tip 5 Wanneer je niet genoeg slaapt, kun je hormonaal snel uit balans raken. Als je heerlijk ligt te dromen gaat je lichaam vetcellen afbreken. Deze worden gebruikt om je immuunsysteem aan te sterken en om reperatieprocessen te leveren. Klinkt ideaal toch? Zorg er wel voor dat je minimaal 7 uur slaap pakt per nacht. Daarom is het voor de moeders met jonge kinderen onder ons moeilijker om slank te blijven.


Succes met het toepassen van de tips! 
 

Thecla Dekker

Sinds Thecla zich kan herinneren is ze bezig met gezonde voeding en op welke manier dat invloed heeft op het menselijk lichaam. Ze heeft alle voedingshypes en diëten toegepast en is erachter gekomen dat geen van allen werkt! Ze is zich in natuurvoeding gaan verdiepen en door Ralph Moorman opgeleid als hormoontrainster. Natuurlijk en onbewerkte voeding, dat is waar Thecla voor staat.

Health & Food

Lees ook