Lotion Bars met 3 ingrediënten

Wil jij aan de natuurlijke huidverzorging? Dan zijn deze lotion bars ideaal. Maar 3 ingrediënten en ze zijn in no time klaar. Gezonde huidproducten uit eigen keuken!

Natuurlijke lotion-bars

B en jij klaar voor de volgende stap in gezond leven? Dan is beginnen met het gebruiken van gezonde natuurlijke huidverzorging een goed idee. Onze huid neemt ongeveer 60% op van wat we er op smeren. En we smeren er behoorlijk wat op! Om te hydrateren, exfoliëren, reinigen en voeden. Hier vind je een receptje voor 100% natuurlijk lotionbars. Makkelijk en leuk om thuis te maken. En ze bevatten maar 3 ingrediënten! Wil je knutselen met verschillende toevoegingen? Dat kan ook natuurlijk, ga los met je homemade lotion-bars!
Aroma care close up 725998

Ingrediënten en benodigdheden

Wat heb je nodig voor gezonde hydraterende lotion-bars? Niet zo veel! Alleen een pannetje, glazen hittebestendige kom en een siliconen vorm voor cupcakes en de volgende ingrediënten:

  1. Bijenwas: 1 cup /140 gram
  2. Sheaboter: 1 cup/220 gram
  3. Kokosolie: 1 cup/ 210 gram
  4. Optioneel: Een paar druppeltjes biologische, natuurlijke etherische olie. 
Girl 1472185 640

Bereiding

Zet een pannetje met een klein laagje water op gematigd vuur. Breng het water aan de kook en zet vervolgens het vuur laag zodat het water blijft stomen maar niet meer kookt. Zet de glazen kom op de pan en smelt hierin de kokosolie, sheaboter en bijenwas. Meng alles goed door elkaar met een spatel. Haal de kom van de warmtebron en voeg (als je dat wilt) de etherische olie toe. Roer nog eens goed door zodat de olie goed verdeeld is. Giet de lotion in de vormpjes en zet ze op een koele plaats een nachtje weg tot ze volledig zijn afgekoeld. 

De volgende ochtend zijn je lotion-bars klaar! Je hebt nu je eigen 100% gezonde en hydraterende lotion-bars. Leuk voor jezelf maar ook voor een ander. Gebruik verschillende vormpjes of voeg vanille (vers uit een boon) of gedroogde bloemblaadjes toe, stop de bars in een gezellig ogend blik en doe het een vriendin cadeau. 

Andere mogelijke toevoegingen: Sinaasappelrasp, lavendel, tijm, honing, een theelepeltje vitamine E-olie. 

Veel plezier met gezonde huidverzorging!

Health & Food

Lees ook