Alcoholvrije cocktail

Bij een feestelijke gelegenheid is een speciaal drankje natuurlijk niet verkeerd. Proosten met een glas spa vind ik niet altijd even gezellig. Maar alcohol staat natuurlijk niet in het lijstje van gezonde voornemens. Dus voor de feestdagen maak ik graag een alcoholvrije cocktail!

Alcohol vrije cocktail met gember en limoen

S oms kan ik er enorm van genieten om te proosten met een glaasje bubbels of een cocktail bij speciale gelegenheden. Maar dan zonder de alcohol natuurlijk! Met combucha heb je de glamour van bubbels en de voordelen van een gezonde gefermenteerde drank. Wat wil je nu nog meer? Deze frisse drank is een gezonde opfrisser met vitamine C uit citrus en de kracht van verse gember.

Ingrediƫnten

01

Rasp de gember en pers deze door een knoflookpers. Of juice de gember en vang het sap op. Gemberwortel sap is enorm sterk dus je hebt er niet veel van nodig. 

02

Was de limoenen en citroenen en snijd van elke vrucht een dun plakje van de schil af. Bewaar deze. Pers de limoenen en citroenen uit en giet het sap in een ruime kan. Voeg het gembersap, de kruiden, de schil en het bruisend water toe. Serveer de alcoholvrije cocktail met ijs en desgewenst het fruit.

Tip: Serveer de het drankje uit in een mooi cocktailglas en voeg er een gekleurd kartonnen rietje aan toe, zo ziet de cocktail er op z'n feestelijkst uit!

Op de hoogte blijven van de gezondste inspiratie, tips en de leukste kortingen? Meld je aan en ontvang gelijk het Intermittent Fasting e-bookje erbij!
Dranken Zonder geraffineerde suikers Gezonder zoet Lactosevrij

Lees ook