Boekweit parfait met avocado

Een goede start van de dag is het halve werk... Dit ontbijt zit vol met goede vetten waardoor je lang een verzadigd gevoel hebt en je opgewassen bent tegen de drukke dag die gaat komen.
D e avocado, chiazaad, amandelmelk en de notenpasta uit dit ontbijt zorgen ervoor dat je direct een goede portie vetten binnen hebt wat zorgt voor een stabiele bloedsuikerspiegel. Daarnaast zijn avocado's, bananen en noten rijke bronnen aan magnesium wat kan helpen bij een goede nachtrust en ontspanning. En niet onbelangrijk…… dit ontbijt is zo lekker romig dat het net een toetje lijkt en is door de zachte smaken ook populair bij kinderen. Varieer met toppings en maak er een ontbijtfeestje van!

Ingrediënten

01

Pureer de boekweit, avocado, banaan, dadels en de amandelmelk samen met het chiazaad, notenpasta, kokosrasp, kaneel en vanille in een kleine foodprocessor. Pureer totdat er een romige crème ontstaat. Doe de boekweit parfait in een glaasje en versier deze met lekkere toppings.

Tip voor drukke ochtenden: Doe de avond van te voren alvast de gewassen boekweit samen met de amandelmelk, chiazaad, notenpasta, dadel(s), kaneel en vanille in je foodprocessor of een afgedekt schaaltje en zet deze in de koelkast. Voeg ’s ochtends de overige ingrediënten toe en je bent in een handomdraai klaar

Lees ook