De gezondste pannenkoeken

Met goed verstopte courgette

Courgette pancakes

D eze Food-IQ verantwoorde pannenkoekjes zijn niet alleen erg lekker, ze zijn ook een perfecte manier om meer groenten aan je voedingspatroon toe te voegen. Als dat geen goed begin van de dag is! Courgettes werken alkalisch in je lijf en bevatten een royale hoeveelheid kalium (goed voor hart en bloedvaten), vitamine A en talloze antioxidanten (je belangrijkste wapen om vrije radicalen mee te bestrijden). Heb je kleintjes thuis? Dan doop je deze groene monsters (de schil van de courgettes maakt ze niet alleen vezelrijk maar ook groen) natuurlijk onmiddellijk om in Shrek-pannenkoeken. Een grote hit! Dit is voor ongeveer 4 personen.

Ingredi├źnten

01

Doe de melk, de courgettes, de eieren, het zout, de ahornsiroop, kaneel en piment in de blender en blend tot alles een min of meer vloeibaar geheel is. Voeg daarna het bloem en bakpoeder toe en blend tot alles goed gemixt is.

02

Verwarm daarna een beetje boter of kokosolie in een koekenpan en giet circa 60ml beslag per keer in de pan, afhankelijk van hoe groot of dik je je pannenkoeken graag eet. Serveer met een beetje extra ahornsiroop of eet ze gewoon zo.   

Ontbijt Gezonder zoet Vegetarisch

Lees ook