Gezonde noten haverrepen

Mueslirepen uit de supermarkt lijken gezond, maar bevatten een hoop suiker. Deze noten haverrepen zijn suikervrij en daarom een ècht gebalanceerd tussendoortje.

Gezonde snicker-oatbars

M ueslirepen worden geadverteerd als geweldige snacks om je te voorzien van de benodigde energie. Maar de repen die je in de winkel koopt zijn vaak helemaal niet zo gezond. De meesten zijn enorme koolhydraatbommen vol tarwe en geraffineerde suikers. Niet bevorderlijk voor je bloedsuikerspiegel, je algehele gezondheid of je neiging tot snoepen en snaaien. Om (vr)eetbuien tegen te gaan is het belangrijk dat je snacks uitkiest die een goede verhouding koolhydraten, vetten en eiwitten hebben. Deze glutenvrije repen doen een beetje denken aan een gezonde snickerbar. Ze zijn een perfect voorbeeld van een gezond, gebalanceerd tussendoortje: volledig vrij van geraffineerde suikers en tarwe, maar vol goede vetten en eiwitten (zowel reep als chocolade laag)! Een ideale snack voor onderweg, ook voor de kinderen. Dit recept is voor circa 6 flinke of 12 kleine repen.

Ingrediënten

01

Doe alle ingrediënten behalve die voor de chocoladelaag in een keukenmachine met snijblad. Maal de ingrediënten goed door tot een deeg-achtige massa die plakt wanneer je het tussen twee vingers samenknijpt.

02

Verdeel het geheel in 6 porties en vorm er met je handen reepvormen van, leg deze op een stuk bakpapier en leg ze een minuut of 20 in de vriezer om op te stijven. Maak je de snack voor kindjes? Dan kun je er ook 10 tot 12 kleinere repen van maken.

03

Smelt ondertussen de chocolade en kokosolie au bain-marie. Zorg dat je het niet te heet maakt of te lang door laat smelten, want dan wordt je chocolade te vloeibaar en pakt het niet goed op de repen. Wanneer de repen lekker koud en hard uit de vriezer komen kun je ze bedekken met de chocolade. Dit doe je het makkelijkst met een klein kommetje en een lepel waarmee je de chocolade over de repen heen schept. Houd de repen aan 1 uiteinde vast en bedek ze voor driekwart met de chocolade. Zet ze vervolgens even in de vriezer tot de chocolade is uitgehard (dit gaat lekker snel omdat de repen nog vrij koud zijn). Bedek de laatste stukjes van de mueslireep vervolgens nog met chocolade, of laat ze onbedekt voor een leuk effect. Bewaar de repen in de koelkast.
 

Op de hoogte blijven van de gezondste inspiratie, tips en de leukste kortingen? Meld je aan en ontvang gelijk een leuke verrassing in je mailbox!
Vegan Tussendoortje Gezonder zoet Zonder geraffineerde suikers Rauw

Lees ook