Amandelscones

Voor een gezonde high tea en het lekkerste ontbijt. Tarwe-vrij, zuivelvrij, suikervrij en super makkelijk om te maken! Gewoon alles wat je qua noten, zaden en ander gezond lekkers in huis hebt in een kom gooien. Een aanrader!

Speltscones met amandel

O nze kleintjes zijn, net als vele anderen dol op krentenbollen. Een tripje naar de supermarkt wordt steevast een race naar de toonbank waar die aardige dame krentenbolletjes weggeeft. Heel lief natuurlijk, maar tarwe, suiker en zelfs gist is minder lief voor kleine lijfjes. Een mooie uitdaging om zelf iets lekkers te maken wat erop lijkt. Krentenbollen scones! De kinderen en ook wij vinden ze heerlijk en de bereiding is redelijk simpel en in 1 kom te doen. Ook erg lekker bij een high-tea voor scone-liefhebbers! Voor 10 tot 12 scones.

Ingrediënten

01

Verwarm de oven voor op 200℃ en leg een vel bakpapier op een bakplaat. Doe alle ingrediënten behalve de melk in een grote kom en roer goed door elkaar. Doe de melk erbij en kneed tot een plakkerig deeg.

02

Leg het deeg op je met meel bestrooide werkblad en vorm er een dikke plak van circa 2 cm dikte van. Gebruik een kookring om hiermee de scones uit de steken. Leg de scones op het bakpapier en zet ze circa 15 minuten in de oven of tot ze mooi goudbruin zijn. 
Laat de scones iets afkoelen, ze zijn heerlijk als ze nog een beetje warm zijn. 

Ontbijt Lunch Vegetarisch Broodgerecht

Lees ook