Ingrediënten
Meng het lijnzaad met 3 el water, en laat even staan. Zet ook gelijk de oven aan op 180C. Vet een klein springvormpje in, en bedek de randen met bakpapier.
Schil de appels en snijd ze doormidden. Snijd 3 helften in kleine stukjes, en snijd 1 helft in dunne plakjes.
Meng het boekweit- , speltmeel, zout, speculaaskruiden, en bakpoeder door elkaar. Voeg het ei of geweekte lijnzaad (met water en al), vanille, en de amandelmelk toe aan het meelmengsel. Meng het zuiveringszout met de appelciderazijn. Dit hoort te gaan bruisen. Voeg dit toe aan het meelmengsel en meng goed door elkaar.
Schep nu de blokjes appel, geraspte wortel, walnoten en rozijnen door het cakebeslag. Schep het mengsel in de springvorm en leg de overgebleven plakjes appel, langs de rand, op de cake.
Zet de cake in het midden van de voorverwarmde oven en bak gedurende 45 tot 50 minuten gaar. Controleer met een prikker of de cake klaar is, dan komt de prikker er schoon uit.
Serveer de cake warm of koud, met of zonder yoghurt en geniet er van achter je bureau maar het liefst rustig aan tafel zodat je kalm kunt kauwen en van je ochtend moment kunt genieten.