Gezonde(re) Bounty en Snicker paaseitjes

Home made paaseitjes van pure chocolade. Nou ja... zelfs de chocolade is zelfgemaakt. Gezonde paaseitjes dus, met rauwe chocolade en nootjes

Gezonde(re) bounty en snicker paaseitjes

P asen is bij uitstek de feestdag om toe te geven aan je chocolade verslaving. Een ei hoort erbij en vooral op de paastafel, maar het allerleukste zijn de chocolade varianten. Maak je chocolade hiervoor lekker zelf, dat scheelt weer een hoop geraffineerde witte suiker. En met de vulling kun je ook lekker creatief te werk gaan en extra voedingsstoffen toevoegen. Noten geven je chocolade eiwitten en de kokos levert goede vetten. Zo is jouw ei perfect in balans, iets waar je lijf je dankbaar voor zal zijn. Fijne paasdagen!

Ingrediënten

01

Maak de rauwe chocolade 
Smelt de bij voorkeur rauwe cacaoboter (deze is volledig biologisch en rauw) au bain-marie en haal van de pan af zodra het bijna helemaal gesmolten is. Laat een paar minuten afkoelen. Roer daarna de cacaopoeder en ahornsiroop er doorheen.   

02

Maak je Bounty eitjes
Doe alle ingrediënten in een keukenmachine met mes en maal tot het een kleverige pasta wordt. Niet geheel glad, het is lekker om de kokosrasp terug te herkennen. Smeer een beetje van de zelfmaak chocolade met een kwastje in de bodem van de vormpjes en laat even uitharden in koelkast of vriezer. Vul het vormpje met de bountyvulling en giet er de zelfmaakchocolade over uit om het vormpje te sluiten. Zorg dat de chocolade nog vloeibaar genoeg is om een glad eitje te maken. Zodra de chocolade te dik wordt, vult het niet meer iedere millimeter van je malletje. Warm desnoods tussendoor even licht op. Gebruik je halve eitjes mallen dan smeer je een beetje chocolade tussen beide helften en plak je ze nadien tegen elkaar. Rol af en toe een eitje in de chocolade en daarna in de kokosrasp zodat ze in een schaaltje een leuk contrast vormen.  

03

Maak je Snicker eitjes
Breng de ahornsiroop in een sauspannetje aan de kook tot het met een kooktermometer 150graden meet en haal het van het vuur af. Wacht een minuut of drie en roer de kokosroom erdoor. Roer door elkaar en zet even aan de kant. Wanneer het iets is ingedikt roer je de pinda’s erdoorheen en herhaal je de procedure van de bounty eitjes.    

Geen tijd om een hele vulling te maken? Vul de vormpjes dan met een rozijn en wat fijngehakte nootjes en giet dicht met de chocolade. Of roer wat fijngehakte nootjes door een klein deel van de chocolade met een beetje cacaonibs of quinoa pufs en vul ze daarmee. En met een beetje crunchy pindakaas maak je in een handomdraai een kleine Reeses Peanutbutter cup. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Gezonder zoet Dessert Vegan Zonder geraffineerde suikers

Lees ook