Hartige pannenkoeken

Hartige eiwitrijke pancakes, dat is nog eens iets anders. Deze groene pannenkoekjes zijn gemaakt van erwten en zachte hüttenkäse.

Hartige erwten pannenkoeken

A merikaanse pancakes met een uiterst gezonde twist. Deze groene stapel is fris, hartig, smaakvol en gezond. Het bevat veel eiwitten, goede vetten en groenten. Leuk om te maken en het gerecht is geschikt als ontbijt, lunch en zelfs als diner. Dit recept is voor 2 tot 3 personen.

Ingrediënten

01

Maal de erwten samen met de spinazie tot een grove puree in de keukenmachine. Doe de erwten in een ruime kom en voeg de eieren, het citroensap, snufje zout en het boekweit- of speltmeel toe. Roer alles goed door elkaar. 

02

Voeg vervolgens de verse basilicum en de hüttenkäse toe aan het mengsel en meng alles zorgvuldig door elkaar.

03

Zet een hapjespan op het fornuis en verwarm op matig vuur een eetlepel kokosolie. Schep eetlepels in de pan, elke eetlepel vormt een pannenkoekje. Bak niet te veel tegelijk, ze hebben wat ruimte nodig. Laat de pannenkoekjes eerst aan de onderkant bruinen voor je ze probeert om te keren, zo vallen ze niet uit elkaar.  
Serveer de pannenkoekjes warm of koud en besprenkel met olijfolie.

Vegetarisch Eiwitrijk Lunch Ontbijt Glutenvrij Vezelrijk

Lees ook