Het gezondste bananenbrood

Suikervrij bananenbrood, rijk aan gezonde vetten, eiwitten en erg lekker!

Het gezondste bananenbrood

B ananenbrood. Er gaan behoorlijk wat recepten de rond over het internet. Gelukkig maar, wat kan het lekker zijn! Maar echt niet elk bananenbrood is gezond. En bestel je ergens bananencake? Grote kans dat er gewoon suiker in zit. Dit bananenbrood is echter 100% gezond en heeft een twist. Hij is namelijk lekker kruidig (door chai-thee) en fris (sinaasappel). Wil je een licht zoet brood dat je bij het ontbijt kunt eten? Laat dan de dadels weg. Erg lekker als je het brood even roostert en besmeert met wat notenpasta. Naast lekker is dit brood ook een ideale combinatie van voedingsstoffen voor het begin van de dag of als tussendoortje. Het bevat namelijk een goede dosis eiwitten door de eieren, koolhydraten uit boekweit en speltmeel (prima voor de ochtend of als energieboost om de middag door te komen) en gezonde vetten uit de noten en kokosolie. Dit bananenbrood bevat geen toegevoegde suikers! De dadels en bananen zijn je zoetmiddelen en voorzien je ook van vezels, B-vitaminen en mineralen zoals kalium, magnesium, mangaan en koper.

Ingrediƫnten

01

Verwarm de oven op 170°C en vet een 25 cm cakevorm van in en bedek met bakpapier. 
 

02

Zet een steelpannetje op het gasfornuis en verwarm hierin het sinaasappelsap en de amandelmelk. Hang de zakjes thee in het pannetje en zet het vuur uit. Laat minimaal een kwartiertje intrekken. Knijp vervolgens de zakjes goed uit en gooi ze weg. Voeg de kokosolie toe aan de warme chaimelk zodat het langzaam smelt. Smelt de kokosolie niet? Zet dan nog even terug op laag vuur. Zodra de kokosolie gesmolten is haal je het weer van het vuur en laat je het mengsel afkoelen. 

03

Prak de bananen en dadels fijn met een vork tot het een glad mengsel is. Voeg de eieren, de chaimelk, de sinaasappelrasp, amandelmeel, specerijen en vanille toe. Meng alles goed met een garde of handmixer. Zeef nu de bloem, pakpoeder en bakingsoda en zout over het bananenmengsel heen. Mix met een garde of mixer tot een glad beslag. 
 

04

Schep het beslag in de cakevorm en strijk glad met een spatel. Zet de cake in het midden van de oven en bak gedurende een uur. Open de deur van de oven niet gedurende deze tijd! Controleer of de cake gaar is met een prikker. Komt hij er droog uit? Dan is 't bananenbrood klaar. Zo niet, zet hem dan nog 5 à 10 minuten terug in de oven en controleer opnieuw. 
Laat de cake afkoelen op een rekje. 

Zonder geraffineerde suikers Gezonder zoet Tussendoortje Ontbijt

Lees ook