Koude avocadosoep

Een romige soep van avocado, koud geserveerd met smaakvolle garnalen. Dit gerecht is een combinatie van vitaminen, mineralen eiwitten en gezonde omega 9 vetten. Klassieke smaken in een wat minder bekende vorm: koude soep. Maar denk maar zo, guacemole is ook koud en niet te weerstaan...

Koude avocadosoep

A ls je qua voeding maar één ding zou mogen meenemen naar een onbewoond eiland, wat zou dat dan zijn? Het antwoord hierop zou zonder nadenken 'avocado's' moeten zijn. Niet alleen een van de compleetste vruchten van Moeder Natuur, maar wat mij betreft ook nog een van de lekkerste. Wat wil je nog meer? Daarnaast is de samenstelling ook nog eens erg uitzonderlijk voor een vruchtgroente. Lekker veel onverzadigde vetten die goed zijn voor hart en bloedvaten en een verzameling mineralen die circa drie maal hoger is dan in andere vruchten. En als je avocado rauw eet, gaat er niets, maar dan ook helemaal niets van al die goedheid verloren. Een goed excuus om deze lekkernij op alle mogelijke manieren in je voedingspatroon te laten terugkomen. In deze lekkere soep bijvoorbeeld.

Ingrediënten

01

Schil de komkommers, snijd ze in de lengte in vieren en verwijder de zaadjes. Bewaar een kwart van de komkommer voor de garnering. Hak de resterende komkommer klein en pureer met driekwart van het citroensap in een blender tot een smeuïg geheel. 

02

Halveer en schil de avocado's en verwijder de pit, bewaar een avocadohelft met pit voor de garnering. Sprenkel daar de rest van het citroensap over (de antioxidanten in de citroen voorkomen dat de avocado bruin wordt). Voeg de rest van de avocadohelften toe aan de blender met gepureerde komkommer en pureer met de yoghurt en een snufje cayennepeper tot een glad geheel. Breng op smaak met een royale snuf zeezout en peper en wellicht nog een beetje extra citroensap.

03

Als de soep te dik is op het moment van serveren, kun je er een beetje water aan toevoegen en nogmaals pureren. Snijd de overgebleven komkommer fijn en doe hetzelfde met de tomaat, de overgebleven avocadohelft en het bosuitje. Meng ze in een kommetje en roer de olijfolie, wat zeezout en een beetje peper erdoor. 

04

Verhit een koekenpan en bak de garnalen in 3 a 4 minuten gaar. Sprenkel wat olijfolie over de soep en maal er een klein beetje peper over. Serveer de soep koud en met de warme of afgekoelkde garnalen er bovenop. Zet het overgebleven komkommermengsel op tafel erbij voor wie wil.

Op de hoogte blijven van de gezondste inspiratie, tips en de leukste kortingen? Meld je aan en ontvang gelijk een leuke verrassing in je mailbox!
Hoofdgerecht Voorgerecht Eiwitrijk Lactosevrij Vis Koolhydraatarm

Lees ook