Pittige notenmix

De borrelnoten die mogen!

Lichtgeroosterde pittige notenmix

N oten, en dan vooral gezouten en/of gebrande noten, zijn niet te versmaden. Het nadeel van deze noten is dat ze eigenlijk een zeer korte houdbaarheidsdatums hebben (hoewel je dit op verpakkingen niet zult terugzien). Daarbij zijn ze op zeer hoge temperaturen industrieel gebrand. De oliën waarin ze zijn gebrand, zijn hierdoor ranzig geworden en zijn volgens sommigen zelfs kankerverwekkend. Je eet dus niet echt verse noten. Om de gezondheidsvoordelen van noten volledig te benutten, moeten ze rauw zijn, of eventueel thuis geroosterd op niet al te hoge temperaturen - kakelvers dus. Dit is een recept voor een spicy notenmix voor de borrel of als meeneemsnack. Super lekker, gezond en zeer simpel om te maken.

Ingrediënten

* Selderijzout is een mengsel van zout en gemalen selderijzaad. Je kunt het kopen, of zelf maken: maal 1 afgestreken eetlepel zeezout met 1 volle theelepel selderijzaad fijn in de keukenmachine. Of vervang het door een theelepel extra zeezout.

01

Verwarm de oven voor op 180℃. Meng in een kom de noten en pitten met de olijfolie en honing. Voeg de specerijen, het zout en royaal zwarte peper toe. Meng goed zodat iedere noot met een laagje is omhuld. 

02

Spreid de mix gelijkmatig uit over de bakplaat. Rooster de noten circa 15 minuten in de oven goudbruin. roer regelmatig om zodat alle noten rondom geroosterd worden. Laat ze afkoelen en serveer. Luchtdicht afgesloten is deze notenmix circa een week houdbaar.
 

Hartige snack Eiwitrijk Vegan Koolhydraatarm

Lees ook