Vegetarische pizza bites

Glutenvrij, koolhydraatarm en verslavend lekker

Vegetarische pizza bites

P izza, wie is er niet dol op? Maar zo'n lap deeg is nu niet bepaald gezond en helemaal niet aan te raden als je regelmatig kampt met een rommelende buik. Deze vegetarische pizza bites zijn een heerlijk en gezond alternatief. Ze doen het bij ons thuis super goed op kinderfeestjes, mijn kids zijn er dol op! Zelf vind ik ze ideaal als voorgerecht, maar ook als bijlage bij de barbecue zijn ze heerlijk. Glutenvrij, vegetarisch, koolhydraatarm en zien ze er niet heerlijk kleurrijk uit? Pas wel op, ze zijn namelijk verslavend lekker!

Ingrediënten

01

Verwarm de oven voor op 220˚C. Leg een oven-rooster klaar, hier ga je de aubergines op bakken (dus niet in een ovenschaal). Snijd de aubergine in cm dikke plakken. Bestrooi beide kanten met zout en laat ongeveer 15 minuten uitlekken op keukenpapier. Zo wordt een gedeelte van het vocht uit de aubergines getrokken. Dep de plakken aubergine af en veeg het grootste gedeelte van het zout er af met een droog keukenpapiertje of een champignon borstel.   

02

Fruit in een koekenpan de ui en knoflook in een klein beetje kokosolie. Voeg de passata en wat versgemalen peper toe. Bestrijk de plakken aubergine met behulp van een kwastje met de olijfolie. Bestrooi beide kanten van de aubergine plakken met de gedroogde oregano, tijm en rozemarijn. Schep een lepeltje passata op een zijde van de plakken en smeer uit. Bestrooi met wat mozzarella en de pecorino of edelgistvlokken. Beleg met andere ingrediënten naar keuze zoals kappertjes, olijven, of stukjes paprika.

03

Verdeel de plakken aubergine over het rooster en zet in de oven. Bak de pizza’s gedurende 5 tot 10 minuten (tot ze gaar zijn en de kaas gesmolten is). Serveer de aubergine pizza bites met wat verse basilicum.  


Tip: bestrooi op het laatste moment met geroosterde pijnboompitten.    

 

Op de hoogte blijven van de gezondste inspiratie, tips en de leukste kortingen? Meld je aan en ontvang gelijk een leuke verrassing in je mailbox!
Hartige snack Voorgerecht Glutenvrij Vegetarisch

Lees ook