Shakshuka op z'n Italiaans

Gezond comfort food! Makkelijk, voedzaam én super lekker, het ideale gerecht tijdens de koudere dagen
Z in in gezond comfort food? Dan ben je hier aan het juiste adres. Shakshuka is een heerlijk gezond, eiwitrijk eenpansgerecht. Het wordt in Noord-Afrika en het Midden-Oosten gegeten als ontbijt maar het is ook bij de lunch en als diner ontzettend lekker. Er bestaan ontzettend veel verschillende varianten shakshuka maar de basis ligt bij eieren gegaard in tomaten-paprikasaus met komijn, cayennepeper en paprikapoeder. In dit recept heb ik de kruiden en specerijen aangepast en wat pecorino kaas aan toegevoegd om een Italiaanse variant te creëren. Om het goed te laten vullen en extra gezonde voedingsstoffen toe te voegen heb ik ook peulvruchten in dit recept verwerkt. Dit recept is ontzettend makkelijk te maken en echt ontzettend lekker. Smakelijk!

Ingrediënten

1

Fruit de ui, de knoflook in de kokosolie tot ze glazig zijn. Voeg de paprika toe en laat het geheel op matig vuur bakken tot de paprika lekker zacht en zoet is geworden. Voeg de tomaten toe en breng op smaak met peper zout, de kaneel, oregano en tijm. Laat het geheel een kwartiertje sudderen. Als je de tijd hebt, kun je de saus een half uurtje laten pruttelen. Dan wordt het extra lekker. 

02

Doe de bonen en/of linzen in de pan en verwarm gedurende 2 à 3 minuten en roer af en toe door de pan. 
 

03

Breek nu 4 eieren (of meer) in de saus, doe het deksel op de pan en laat 7 tot 10 minuten op laag vuur staan. Wanneer de eieren klaar zijn zet je de pan op tafel (wel een onderzettertje er onder) en besprenkel je het gerecht met olijf olie en de verse peterselie of basilicum en geraspte pecorino.

Hoofdgerecht Vegetarisch Eiwitrijk Ontbijt Glutenvrij

Lees ook