Stevige ontbijt koeken

Suikervrije haverkoeken met noten en zaden, voor een gezonde start van de dag

Het lekkerste ontbijt voor onderweg

Heb jij regelmatig geen tijd om te ontbijten? Of gaat er geen hap in bij de kinderen? Met deze heerlijke cookies sla je het ontbijt echt niet meer over! 
Vol goede vetten (hoera omega 3!) uit zaden, kokosnoot en walnoten en langzame koolhydraten uit havermout. 
Dit recept is voor 4 flinke koeken. 

Ingrediƫnten

01

Verwarm de oven voor op 200ºC en leg een vel bakpapier klaar.

 

02

Prak de bananen in een ruime kom. Voeg alle ingrediënten toe en roer door elkaar. Laat 5 minuutjes staan zodat de havermout, lijnzaad en chiazaad het vocht van de bananen opneemt. Erg belangrijk, anders vallen de koeken uit elkaar. 

03

Verdeel het mengsel in vier porties op het bakpapier. Je kunt een kookring gebruiken om mooie koeken te vormen. Een andere optie is de porties met je handen en achterkant van een lepel het beslag tot een schijf van de gewenste dikte te vormen. Zelf heb ik gekozen voor dikke koeken van ongeveer 10 cm in doorsnede. Dit werkte perfect! Heerlijke muesli-koeken die stevig genoeg waren, krokant van buiten en smeuïg van binnen. 

04

Verplaats de koeken met bakpapier en al voorzichtig naar een ovenrek en bak ze in de voorverwarmde oven in 25 tot 30 minuten gaar.


Je kunt de koeken gemakkelijk even oppeppen in de broodrooster, zo heb je 's ochtends een heerlijke warme koek. Ontbijten was nog nooit zo lekker en makkelijk

Pssst, de koeken zijn te bewaren in de vriezer! 

Glutenvrij Ontbijt Gezonder zoet Zonder geraffineerde suikers Vegan

Lees ook