Truffel bliss balls

Truffel bliss balls

De lekkerste snack voor onderweg

E en lekkere gezonde traktatie voor onderweg... dat is niet altijd makkelijk te vinden. Wel makkelijk te maken! In een handomdraai (ok, keukenmachine) heb je in no time 30 heerlijke balletjes liggen. Bewaar je ze in de vriezer, dan blijven ze een maand lekker. In een luchtdicht bakje kunnen ze een week in de koelkast bewaard worden. Dit recept is voor een flinke batch (ik maak liever een grote hoeveelheid) dan ben je voor de rest van de maand klaar. Halveer het recept als je genoeg hebt aan 15 balletjes. Je kunt eindeloos variëren met deze blissballs. Voor een low budget versie kies je voor rozijnen in plaats van medjooldadels. Ben je allergisch voor noten? Kies dan voor de zadenopties (zie de ingrediëntenlijst).

Ingrediënten

01

Wel de rozijnen of dadels in water (ongeveer 20 minuten). 
Schep de rozijnen/dadels uit het water en dep af. 

02

Maal de rozijnen/dadels, havermout, zonnebloempitten, vanille extract, lijnzaadmeel, kokos en kaneel tot een stevig meel. Is het deeg te nat? Voeg beetje voor beetje het kokosmeel toe. 

03

Voeg de notenpasta, appel, wortel en gehakte walnoten toe en laat nog kort in de keukenmachine meedraaien. Zorg dat het deeg niet zó fijn is dat je niets meer hebt om op te kauwen. Een lekkere bite is de kers op de taart. 

04

Verdeel het beslag in 30 hoopjes (ongeveer 30 gram) en rol tot balletjes. Leg de balletjes op een bakpapier en rol ze vervolgens door de cacao voor het truffel effect. Een andere coating kan natuurlijk ook. 
Kokos en hennepzaden blijven minder makkelijk plakken dan cacao. Mocht het niet blijven kleven, maak dan je handen nat en rol de balletjes nog even door je handen. Je zal zien dat de coating nu beter blijft zitten.
 

05

Zet de balletjes (als je je kunt inhouden) een uurtje in de koeling, of 20 minuten in de vriezer. Bewaar de balletjes in een luchtdichte verpakking in de vriezer of koelkast.  

 

Tussendoortje Gezonder zoet Vegan Glutenvrij Rauw Vezelrijk

Lees ook