Zelfgemaakte chocoladeletters

Maak je eigen gezonde chocoladeletter met maar 3 ingrediënten. Lekker makkelijk en decoreren met topping naar keuze. Daar kan een letter uit de winkel niet tegenop!
S interklaas, wat is het toch altijd gezellig. Zelf ben ik als chocoladefan het meest dol op de chocoladeletters. Maar voor je het weet heb je een jaar-rantsoen aan suiker binnen tijdens deze dagen. Deze chocoladeletters zijn de perfecte oplossing: eerlijke ingrediënten en superleuk om te serveren of om cadeau te doen. Een persoonlijke chocolade letter met de lekkerste noten, grof zeezout of luxe moerbeien ter decoratie. Daar kunnen de suikerrijke letters uit de winkel toch niet tegenop?

Ingrediënten

01

Smelt de stukjes cacaoboter in een pannetje au-bain-marie en doe de cacaoboter direct zodra het laatste stukje gesmolten is samen met de andere twee ingrediënten in een kom en roer goed door elkaar. Klop door tot een stevige massa en afgekoeld tot lauw en vul een spuitzak met een grove kartel ermee. 

02

Spuit de chocolade in de gewenste lettervorm en decoreer ze onmiddellijk met je garnering naar keuze. Doe dit wel direct, want de chocolade wordt naarmate de tijd verstrijkt steeds harder. Snel werken dus! 

03

Versier je letters met pompoenpitten, gojibessen, hennepzaadjes, bijenpollen of andere ingrediënten naar keuze.
 

Op de hoogte blijven van de gezondste inspiratie, tips en de leukste kortingen? Meld je dan hier aan en ontvang gelijk het Gezond Ontbijten e-bookje erbij!
Gezonder zoet Dessert Glutenvrij Zuivelvrij Lactosevrij Rauw Vegan

Lees ook