Vegetarisch linzenbrood

De eiwitrijke vlees- en brood vervanger. Een gezonde lunch, of lekkere dikke plak bij geroosterde groenten of zoete aardappel.

Vegetarisch linzenbrood

W il je weer eens wat anders proberen? Dit smeuïge lentil loaf heeft meer weg van gehaktbrood dan een boterham. Maar toch kun je het in het broodrooster lekker opwarmen en eten met humus en avocado. Je kunt het zelfs even in de pan bakken en serveren bij een salade. Het is de ideale vleesvervanger want het zit barstensvol eiwitten, vezels goede vetten, vitaminen (o.a. B, K en E, A) en mineralen zoals calcium, magnesium en ijzer.

Ingrediënten

01

Vermaal de linzen in de keukenmachine. Voeg de rest van de ingrediënten toe, behalve de eieren, appelciderazijn, bakpoeder en hennepzaden. Proef of het linzenmengsel goed op smaak is. Voeg indien gewenst meer kruiden toe. 

02

Voeg de eieren toe. Meng het bakpoeder met de appelciderazijn en voeg deze als laatste aan het mengsel toe. Kneed alles goed door.  

03

Doe het mengsel in een cakeblik bekleed met bakpapier en strooi de hennepzaden er overheen. Bak voor ongeveer een uur in een voorverwarmde oven op 180 graden. Let op dat de bovenkant niet te donker wordt en dek eventueel af met bakpapier. 

*De linzen zijn nog gezonder als je ze een nachtje (of nacht en dag) laat weken. Goed afspoelen en dan koken. De echte doorzetter laat de linzen kiemen!

Vegetarisch Eiwitrijk Bijgerecht Lunch

Lees ook