Zomerse tomatentaart

Hartige taart voor de lekkerste lunch

Zomerse tomatentaart

Schat, Peet belt me net dat hij in de buurt is. Hij komt even langs goed? Hebben we nog wat lekkers voor de lunch?” Eh… nee. Ik heb nog geen boodschappen gedaan en afgezien van een boterham met pindakaas weet ik niet goed wat ik op tafel moet toveren… Enter de makkelijkste taart (quiche) ooit. Het enige wat je nodig hebt is een pakje spelt bladerdeeg, een pakje Boursin en heel veel tomaten. Liefst in alle soorten, maten en kleuren. Een goede quiche dus, voor wanneer je nog vrij veel tomaten over hebt en ze beginnen tegen hun houdbaarheidsdatum aan te schurken. Omdat ik eigenlijk altijd zonder bewerkte producten werk maar dit pakje Boursin -met dank aan manlief- toch zijn weg naar de ijskast had gevonden, voelde ik me een beetje schuldig dus heb ik voor deze quiche een zelfgemaakte bodem van geroosterde sesamzaadjes en havervlokken in elkaar gedraaid. Dit is echter geenszins nodig want de taart is net zo lekker met speltbladerdeeg (verkrijgbaar bij EkoPlaza) van echte boter. Sterker nog, ik denk dat onze gast dat zelfs liever had gehad, want de korst bleef mooi op zijn bord liggen… :-) De rest kreeg echter een dikke plus en ging helemaal op. De geroosterde tomaatjes met de lekkere knoflook roomkaas is een prima combinatie en hij is heerlijk zomers en fris. Een echte aanrader als je in een handomdraai een lekkere, simpele zomerquiche op tafel wilt zetten.

Ingrediënten

01

Verwarm de oven voor op 200℃ en vet een quichevorm in. Leg de plakjes bladerdeeg in de quichevorm, prik er een paar maal in met een vork, leg er een vel bakpapier overheen en doe daar een laagje bakparels in. Zet de quichevorm met bladerdeeg circa 15 minuten in de oven.

02

Mix het ei en de eierdooier door de Boursin en giet dit laagje over het bladerdeeg wanneer het uit de oven komt. Snijd vervolgens de tomaten over de taart, lekker verspreid en vooral lekker veel tomaten. Plakken trostomaten, gehalveerde cherry tomaatjes in alle kleuren… veel en vaak. Giet er een beetje balsamico azijn overheen, wat vers gemalen zeezout en peper en scheur er wat verse basilicumblaadjes overheen.

03

Zet de taart hierna nog circa 20-30 minuten in de oven.

Hoofdgerecht Lunch Vegetarisch Eiwitrijk

Lees ook