Zo train je moeiteloos een mooie buik

Train moeiteloos een mooie buik: 5 tips
H oe train je nu gemakkelijk de buikspieren? Wie heeft er nu tijd (of zin) in dagelijkse workouts, bootcamps en buikspierkwartiertjes. Waarschijnlijk ben je hiervoor veel te druk. En toch dromen we allen stiekem van die platte(re) buik of dat gaatje strakker op de riem. Hoe bereiken we dat? Nou… eigenlijk heel gemakkelijk. Kleine aanpassingen in je dagelijkse routine zorgen voor groots resultaat.

Veel Nederlanders brengen 8 uur (of meer) door in een bureaustoel. Geen wonder dat we gemakkelijk zwaar en futloos worden. We bewegen nauwelijks en wie heeft er werkelijk zin om nog na werk te gaan sporten? En eerder opstaan voor een rondje hardlopen kan ook niet iedereen opbrengen. Het goede nieuws, het is enorm makkelijk om op een leuke manier de buikspieren te trainen. Hier vind je 5 methodes om gemakkelijk een mooie buik te krijgen. De ene methode gaat ongemerkt, de ander neemt nauwelijks tijd in beslag terwijl anderen op de lachspieren werkt. Een ding is zeker, deze manieren om een mooie buik te bereiken, zijn alles behalve moeilijk.

Black rice 1204640 640l

1. Wiebelen voor een wasbordje 
Schaf een instabiele stoel aan. En dan niet die oude stoel waar je kinderen niet op mogen zitten of dat gevaarlijke krukje dat altijd omvalt. Er zijn allerlei veilige instabiele bureaustoelen en krukken te koop (ja, hier is een markt voor). Deze stoelen trainen de buikspieren omdat je lichaam moet werken om de balans te bewaren. Natuurlijk wel op een dergelijk subtiele manier dat het niet afleidt van werken of andere taken die je achter je bureau moet uitvoeren. Ideaal, zo werk je ongemerkt de hele dag aan een platte buik.     

2. Maak een workout van de dagelijkse taken 
Span de buik aan bij kleine bewegingen. Focus op de buikspieren gedurende de dag. Bij het uitruimen van de vaatwasser en het doen van de was.  Moet je iets oprapen? Maak er een squat van en focus op de buik. Je buikspieren worden bij veel bewegingen aangesproken. Je kunt er zelf een schepje bovenop doen door de nadruk op de spieren te leggen.

3. Minute morning workout 
Start de dag met een paar minuten planken. Begin met 30 seconden en bouw op naar 1 minuut. Kun je het langer volhouden? Doe dat dan vooral! Zoek de verzuring op en zo heb je in een kleine twee minuten een dagelijkse buikspierworkout achter de rug. En wat voor één! Je traint op deze manier de binnenste buikspieren die zorgen voor een strakke buik en een goede houding. Leg een matje op de grond (of een handdoek of doe je workout op het tapijt) zodat je ellebogen geen pijn doen.  Leun op je voorarmen en je tenen en houd je lichaam zou recht mogelijk. Laat je heupen niet naar beneden zakken en zorg dat je schouders niet naar voren of naar binnen inzakken. Span de buik goed aan en (erg belangrijk) blijf ademhalen. Dit is een houding die ook veel in yoga terug komt. Heb je wat meer tijd? Zoek dan een leuke yoga training op youtube op die bij jou past (er zijn er talloze gratis online yogalessen te vinden).

Hula hoop 2032813 640

4. Back to school! 
Wie heeft er niet op het schoolplein staan hoelahoepen? Tijd om terug te gaan naar deze goede oude tijd. Koop een hoepel en ga elke dag een kwartier los. Erg leuk om samen met de kinderen te doen (maar ook alleen, mocht je geen kinderen hebben of 'me-time' nodig hebt ). Misschien moet je even inkomen als je het al lang niet meer gedaan hebt. Maar geen paniek, ook dan train je de buikspieren. Het werkt namelijk geheid op de lachspieren. Heb je het onder de knie? Wissel dan na na een tijdje hoelahoepen van draairichting. Zwaai de helft van je "training" je heupen naar links en de andere helft van de tijd naar rechts. Concentreer je op je buikspieren en probeer ze extra aan te spannen. Je kunt een fitness hoelahoep aanschaffen (deze zijn een beetje verzwaard) maar  dat is eigenlijk niet nodig. Sommige doorgewinterde hoelahoepers zijn zelfs van mening dat een verzwaarde hoepel minder goed voor de buikspieren is. Dit omdat het meer moeite zou kosten om een lichte hoepel in de lucht te houden dan een zware variant. 

5. Kom van je billen af 
Oké, dit is niet echt een training. Maar je krijgt er wel meer gedefinieerde buikspieren van. Iedereen heeft namelijk buikspieren. Er ligt alleen bij veel mensen een laagje vet overheen. Een mooie buik start vaak bij het verbranden van wat reserves. Onze bureaustoel is een van de belangrijkste dikmakers. We zitten de hele dag op werk en dan verplaatsen we naar de bank op het moment dat we thuis zijn. Op deze manier verbranden we nauwelijks calorieën en kruipt het gewicht er langzaam aan. Er is een makkelijke manier om de tijd die we in de bureaustoel doorbrengen te verkorten. De oplossing is een zit-sta bureau. De hoogte van deze bureau’s kunnen worden aangepast en zo kun je afwisselen tussen zittend en staand werken. Het afwisselen tussen staan en zitten kan de verbranding aanzienlijk omhoog gooien. En dat scheelt uiteindelijk in de taille.   
Voer dit door in je volledige dagroutine. Beweeg zo veel mogelijk en vind overal een mini-workout. Door actief te leven train je je lichaam ongemerkt. Het kan een groot verschil maken voor je lichaam zelfs als je niet naar de sportschool gaat. Neem niet de auto naar de supermarkt maar zeul juist die tien minuten met de boodschappen. Trotseer alle trappen die je op een dag tegenkomt en vermijd de lift. Een fit lichaam krijg je van zo veel mogelijk bewegen.

Zoals je ziet, een groot verschil start vaak bij kleine veranderingen. Een mooie buik kun je trainen met kleine, korte en leuke oefeningen. Spring, dans, hoelahoep en plank er op los. Je hoeft geen abonnement op de sportschool te hebben voor een mooie buik. 
Veel plezier met het trainen!

Health & Food

Lees ook