Appeltaart havermout

De lekkerste oats voor een optimale ochtend, en dat met de smaak van appeltaart.
T ien jaar geleden was havermout voornamelijk een ontbijt voor actieve opgroeiende kinderen of voor ouderen die een zachte maaltijd wilden. Momenteel is havermoutpap (ofwel oatmeal) ontzettend hip. Havervlokken geven hun energie gelijkmatig af, waardoor je de hele morgen op je ontbijt kan doorwerken zonder een dip te ervaren of snel hongerig te worden. Dit in tegenstelling tot de meeste ontbijtgranen die je in de schappen van de supermarkt vindt. Wist je dat havervlokken tryptofaan bevatten? Dit is een aminozuur dat door onze hersenen wordt omgezet in serotonine, de neurotransmitter voor onze geluksgevoelens (ook wel het 'gelukshormoon' genoemd). Dit bevordert je stemming in positieve zin, waardoor deze kom havermout je met een goed humeur de dag laat beginnen! Deze havermout is een ware traktatie. De smaak van warme appeltaart in de ochtend, wat wil je nog meer?

Ingrediƫnten

01

Breng de havervlokken met de (zelfgemaakte) amandelmelk en het water aan de kook. Voeg de kaneel, gemberpoeder, vanille en geraspte appel toe. Draai het vuur laag en laat het gedurende 5 minuten koken, tot de havervlokken zacht zijn en het grootste deel van het vocht is opgenomen door de granen. Roer regelmatig in de pan met een houten lepel. 

02

Voeg nu de appelblokjes, amandelmeel en hennepzaad toe. Laat het geheel nog een paar minuten pruttelen en doorwarmen.

03

Serveer de havermout warm, met de extra topping die jijzelf lekker vindt. Eet smakelijk!
TIP: Wil je de havermout nog wat zoeter? Kook dan een halve banaan mee. Neem dan 40g havermout om de maaltijd niet te zwaar te maken. 

Op de hoogtste blijven van de gezondste inspiratie, tips en de leukste kortingen? Meld je aan en ontvang gelijk het Gezond Ontbijten e-bookje erbij!
Ontbijt Vegan Lactosevrij Zonder geraffineerde suikers

Lees ook