Bessensorbet bliss balls

Deze gezonde traktatie is lekker romig en fris. Het ligt tussen een ijsje en een rauw koekje in. Een sorbet bliss ball. Rijk aan vezels, vitaminen, mineralen en omega 3 vetten. Suikervrij en 100% gezond! Een must in de vriezer voor de lekkere trek.
B liss balls met een twist! Mijn oplossing bij zin in een een frisse romige traktatie. Ja, ik hoor je al denken.... "bananenijs, jaaa!'. Nee, geen bananenijs! Ik probeer altijd bevroren bananen in de vriezer te hebben. Maar helaas, ik had ze niet in huis. Wel nog een doosje bevroren bosbessen en dadels. En toen dacht ik : bliss balls! En het resultaat werd heerlijk! Een echte aanrader.

Ingrediënten

01

Meng de havermout, noten, zaden en dadels in je keukenmachine tot een grof mengsel. Voeg de bessen toe en draai tot een samenhangend mengsel. Niet te lang, anders begint het ‘deeg’ te smelten.

02

Maak je handen nat en rol balletjes van het mengsel. Leg ze op een bord met bakpapier en laat een uurtje opstijven in de vriezer. 

03

Haal de balletjes uit de vriezer en rol ze een voor een door de kokos. Bewaar de balletjes in de vriezer of koelkast voor een fris, romig en zomers lekkers voor bij de thee. 

 

Op de hoogte blijven van de gezondste inspiratie, tips en de leukste kortingen? Meld je aan en ontvang gelijk een leuke verrassing in je mailbox!
Vegan Gezonder zoet Tussendoortje Zonder geraffineerde suikers Eiwitrijk

Lees ook