Bloemkool pizza

De gezonde pizza met verstopte groenten

Gezonde bloemkoolpizza

P izza! Heerlijk, blijer kon je me vroeger niet maken. Maar ja, na pizza voel ik me altijd beroerd. Het is nu eenmaal enorm zwaar voor je lijf: een lap wit deeg met een berg kaas. Dat hoefde ik niet meer... maar pizza staat nog steeds op het menu. Door andere ingrediƫnten te gebruiken kun je een gezond en goed verteerbaar alternatief maken. Een gegarandeerd succes bij ons thuis!

Ingrediƫnten

01

Verwarm de oven voor op 200°C en leg een groot vel bakpapier op een ovenplaat. Zet de oven plaat nog niet in de oven. 

02

Snijd de bloemkool in stukken en doe ze in de keukenmachine waar je ze tot ‘rijstkorrels’ maalt. Maal niet te lang door dat het puree wordt; het moeten rijstkorrels worden. Schep de bloemkool in een kaasdoek (of schone theedoek). Knijp zo veel mogelijk vocht uit de bloemkool, gebruik je spieren voor een paar minuutjes! 

03

Doe de bloemkool korrels in een kom en voeg kaas, het quinoameel, het kokosbloem, zout en (gedroogde) kruiden toe. Roer goed door elkaar en voeg dan de eieren toe. Kneed de ingrediënten nu met je handen tot een deeg en vorm dit tot een bal. Oh, en geen zorgen, dit ‘deeg’ hoort losser en breekbaarder te zijn dan gewoon pizzadeeg.  

04

Leg de deegbal op het bakpapier op de ovenplaat en vorm er met je handen (lekker duwen) een mooie pizzabodem van. Zorg dat de randjes ietsje opstaan zodat de kaas er in de oven niet afloopt. Zet circa 20-25 minuten in de oven om voor te bakken tot de bodem lichtbruin wordt. Bereid ondertussen je topping voor. 

05

En dan nu: de topping! Snijd de mozzarella en tomaat in dunne plakken.

Verwarm de gezeefde tomaat in een steelpannetje en breng op smaak met zout en peper - als je wilt kun je ook knoflook en meer Italiaanse kruiden toevoegen. Laat gedurende een paar minuten de saus wat indikken.

Haal de voorgebakken pizza uit de oven en smeer er wat van de ingedikte tomatensaus overheen. Beleg de pizza vervolgens eerst met een laag mozzarella, en vervolgens met plakken tomaat. Je legt de tomaat op de kaas zodat er niet te veel vocht in de bodem trekt. 
Verdeel vervolgens de zalm over de pizza - als je meer wilt toevoegen is dit het moment - en zet terug in de oven voor ongeveer 5 - 10 min. De pizza is klaar wanneer de kaas gesmolten is en de zalm warm is. 

Smakelijk! 

Vis Koolhydraatarm Glutenvrij Eiwitrijk Lunch Hoofdgerecht

Lees ook