Broodje kipburger

Huisgemaakte burgers op speltbrood

Kipburgers

N ormaal gesproken zijn hamburgers, vooral de fastfood variant, niet de meest gezonde toevoeging aan je maaltijd. Toch kun je er iets heel voedzaams van maken. Deze kipburgers bijvoorbeeld, zijn rijk aan eiwitten en wanneer je er genoeg groenten bij eet is dit een heerlijke, supergezonde maaltijd. Serveer de burgers met deze bietenhumus en een lekkere salade of wat geroosterde groenten en ze voldoen aan alle normen. En kinderen smullen –ondanks gezond- net zo hard mee want ze zijn echt heel lekker.

Ingrediënten

01

Doe alle ingrediënten voor de kipburgers in een grote kom en mix/kneed tot een geheel. Zet de kom een half uur in de koelkast en kneed de mix daarna in 4 hamburgervormen.

02

Leg ze aan beide kanten een minuut of 6/7 onder de grill op 200℃ of bak ze zo’n 5 minuten aan iedere kant op niet te hoog vuur in de pan. 

03

Gril de plakken aubergine in wat kokosolie tot de volledig zacht zijn. Dit kan in een grilpan of in de oven. Breng op smaak met wat peper. 

04

Leg de koolbladeren klaar of snijd de broodjes open en besmeer met hummus. Schep een eetlepel hummus op de broodjes en leg hier wat rucola op. Nu is de burger aan de beurt. Leg een plak gegrilde aubergine op elke burger en bestrooi, als je dat lekker vindt, met koriander. Smeer nog een lik hummus op het kapje van de broodjes en leg het kapje op de burgers. 

Vlees Hoofdgerecht Lunch Eiwitrijk

Lees ook