Rode bietenhummus

Deze bietenhummus is het ideale gezonde beleg. Hummus is rijk aan eiwitten en goede vetten dankzij de kikkererwten en tahini. Deze versie is extra voedzaam dankzij de bietjes .

Rode bietenhummus

D it is een ontzettend makkelijk recept. Je kunt alle producten zo in de keukenmachine gooien. Biologische bieten worden gegaard verkocht en kikkererwten uit blik hoeven niet meer gekookt te worden. Het ideale recept als je snel wat lekkers op tafel wilt zetten dus. Ook als je een lekkere, gezonde dip mee wilt brengen naar een picknick of feestje is dit recept een echte winnaar. Serveer de hummus bij kipburgers met zadenbroodjes, tortilla’s van kikkererwtenmeel of met je favoriete groenten. Deze bietenhummus is ook ideaal als broodbeleg of op een rijstwafel met avocado. Hummus is rijk aan eiwitten en goede vetten dankzij de kikkererwten en tahini. Deze versie is extra voedzaam dankzij de bietjes die je er bij binnen krijgt. De rode bieten geven een zachte roze kleur en zorgen voor een frisse zoete smaak, heerlijk!

Ingrediënten

01

Doe de kikkererwten in de keukenmachine, samen met de bieten, knoflook, tahini en citroensap. Zet de keukenmachine aan en laat ongeveer een minuutje malen.

02

Schenk vervolgens, terwijl de machine draait, de olijfolie bij de hummus. Zet de keukenmachine uit wanneer er een mooi glad geheel is gevormd.     

*Heb je de tijd? Voor een extra gladde hummus kun je de kikkererwten een kwartiertje koken. Wel even afgieten en af laten koelen natuurlijk.

Vegan Eiwitrijk Vezelrijk Lactosevrij Dips/Dressings Hartige snack

Lees ook