Friszoet mango gierst ontbijtje

Herken je dat? In tijden van stress grijp je vaak snel naar je vertrouwde ontbijt terwijl je lichaam juist nog meer behoefte heeft aan verschillende voedingsstoffen. Dit mango ontbijtje met gierst, limoen en kokos is heerlijk als variatie en doet je verlangen naar palmbomen en hagelwitte stranden.
D e basis van dit ontbijt is gierst met mango. Gierst wordt nog wel eens vergeten in ontbijtrecepten, maar heeft vele gezondheidsvoordelen. Gierst is rijk aan fosfor en magnesium, is glutenvrij en bevat verschillende antioxidanten. En daarnaast is het ook erg lekker als een gezonde pap! Mango is rijk aan betacaroteen, een bron van ijzer en vezels en bevat o.a. een stof (mangiferine) die meehelpt bij de verlaging van je bloedsuikerspiegel. Een goede start dus van de dag zonder een suikerpiek!

Ingrediënten

Mango 2360551 640
  1. Kook de gewassen gierst in een pan met het water in ongeveer 15-20 minuten op een zacht vuurtje gaar. Als het water verdampt is en de gierst is verdubbeld, voeg dan de kokosmelk en de eetlepel kokosolie toe. Roer het een minuut goed door elkaar.
  2. Doe de pap samen met de mango, limoen (rasp en sap), banaan en vanille in de blender totdat het een romig geheel wordt. Als je van een iets dunnere pap houdt dan kan je nog wat extra kokosmelk toevoegen. Proef even en voeg eventueel naar smaak nog wat ahornsiroop toe.
  3. Giet de pap in een kom en voeg je toppings toe.

Lees ook