Gezonde crème brûlée met een twist

Zonder melk en met kardemom in plaats van vanille

Gezonde crème brûlée met kardemom

E en crème brûlée zonder vanille, maar met een intrigerend frisse, kruidige smaak. Het gebrande suikerlaagje ontbreekt, waardoor het eigenlijk meer een pudding is, dan wel een hele aantrekkelijke. Dit recept is voor 6 porties.

Ingrediënten

01

Breng de kardemompeulen met de melk aan de kook. Haal van het vuur en laat de melk met de peulen 20 minuten trekken. Vis na het intrekken de peulen uit de melk. Verwarm de oven intussen voor op 180˚C. Doe de eieren plus dooiers in een grote kom en klop ze los. Mix de ahornsiroop en de melk door de eieren. 
 

02

Giet door een theezeefje in 6 ramekins of een grote ronde ovenschaal. Bak de crème brûlée in de oven tot ze stevig zijn; houd circa 30 minuten aan voor de ramekins en 50-55 minuten voor de grotere schaal. 

Dessert Gezonder zoet Glutenvrij Lactosevrij Zonder geraffineerde suikers

Lees ook