Vanille ijs

Zuivelvrij en uiterst gezond

Vanille nicecream

G ezond roomijs lijkt wel iets uit een sprookje. Dit bananenijs met vanille smaak is echter net zo romig, zoet en bevredigend als Italiaans roomijs, maar dan zonder de geraffineerde suikers en bijkomstige energie dip. Ik gebruik dit recept soms als simpel dessert, tussendoortje en soms zelfs als ontbijt. Het ijs is namelijk niets dan gezond en een fantastische bron van voedingsstoffen en energie. Ook is dit een basiselement voor een meer uitgebreid dessert zoals mijn "decadent dessert met ijs en chocola" of als een extra bolletje ijs bij de "citroencrêpes met chocolade" of "kokoscrêpes". Zorg dus dat je altijd wat bananen in de vriezer hebt voor deze fantastische gezonde traktatie! Tip: Is jouw blender niet zo krachtig dan doe je er goed aan de bananen niet de hele nacht maar slechts een paar uur te laten bevriezen. Ze zijn dan iets zachter waardoor je blender niet kapot draait. Heb je helemaal geen keukenmachine of blender dan kun je ook een sterke staafmixer gebruiken. Ook dan is het slim de bananen maar een paar uur in te vriezen.

Ingrediënten

01

Zet je bordjes, bekertjes of schaaltjes even in de vriezer voor je het ijs er in serveert, zodat het niet te snel smelt.
 

02

Doe alle ingrediënten in een krachtige blender of in de keukenmachine. Er is niets meer aan dan simpelweg je blender aan te zetten. Een minuutje laten draaien, tussendoor wel even doorscheppen, en klaar is kees. Mix het ijs tot het een mooie ijsstructuur heeft gekregen. Mix niet te lang, want dan wordt het ijs te zacht.
Je kunt het ijs terug zetten in de vriezer maar ik eet het liever gelijk op. 

Dessert Vegan Zonder geraffineerde suikers Gezonder zoet Lactosevrij

Lees ook