Matcha kokos 'brownies'

Met avocado, chocolade en een vleugje munt

Chocolade kokossquares

M ijn zoontje houdt niet van avocado’s. Heel irritant, want dat vind ik nu juist een van de dingen die hij wel zou moeten eten. Avocado’s zitten letterlijk bomvol goede voedingstoffen en de goede vetten zijn essentieel. Voor iedereen, maar vooral voor kinderen in de groei, dus probeer ik de avocado’s voor hem dan maar overal in te verstoppen. Ze zitten in onze smoothies, door het ijs, chocolademousse en nu dus ook in gebakjes. En ja hoor, dan eet hij ze ineens met veel plezier. Vandaar deze groene "brownies". Die wij natuurlijk standaard heksen brownies, Shrek brownies of Halloween brownies noemen. Het punt is dat waar normale brownies uit vooral veel suiker en koolhydraten bestaan, deze squares door de noten en kokos vol goede vetten zitten. Deze vetten remmen de binnenkomende glucose van de ahornsiroop af zodat je bloedsuikerspiegel niet op hol slaat na deze lekkere snack. De avocado en rauwe cacaopoeder in de chocolade voegen nog meer uitstekende voedingsstoffen toe (om over het tarwegras nog maar niet te spreken) en de mint geeft het een interessant smaakje. Al met al een lekkere zoete en gezonde snack voor het hele gezin en zoonlief eet zo braaf zijn avocado op. Terwijl hij zijn vingertjes er gretig bij aflikt. Deze kokos avocado squares serveer ik natuurlijk ook zonder aarzeling aan mijn vriendinnen of ander bezoek. De uitdagende kleur en de heerlijke smaak maken het een echte winnaar. Heerlijk!

Ingrediënten

01

Doe de cacaoboter in een klein pannetje en smelt op laag vuur tot vloeibaar. Haal van het vuur af en roer de rest van de ingrediënten voor de chocoladelaag erdoor. Leg hierna een vel bakpapier in een vierkant bakblik en giet een laagje chocolade over de bodem (bewaar ongeveer de helft). Zet het bakblik vervolgens in de vriezer tot de chocolade hard is geworden en bewaar de resterende vloeibare chocolade in het pannetje.

02

Doe vervolgens alle ingrediënten voor de vulling in een krachtige blender of in een keukenmachine en maal door tot het een smeuïg geheel is. Let op: hoeveel munt extract je gebruikt hangt ook af van hoe rijp je avocado is en hoe overheersend die smaak is. Begin met een ¼ tl en voeg meer toe wanneer je nog avocado proeft). Als het teveel is kun je ook weer een 1/2 tl vanille extract toevoegen. Schep deze mix vervolgens gelijkmatig over het chocoladelaagje in het bakblik. 

03

Warm indien nodig de resterende chocolade nog even op als het te hard is geworden en giet de chocolade over de vulling uit. Zet alles terug in de vriezer tot de chocolade hard is geworden en snijd vervolgens in kleine vierkantjes. Bewaar in de koelkast.

Gezonder zoet Tussendoortje Zonder geraffineerde suikers Vegan Lactosevrij

Lees ook