Gezonde ijscoupe

IJs voor ontbijt? Dat kan gewoon hoor, een gezond ontbijt voor de mensen die dol zijn op een kom vol vitaminen om de ochtend te starten. Een zoete coupe suikervrij ijs is natuurlijk niet te versmaden.

Gezonde ijscoupe

W ie houdt er niet van een enorme bak ijs waarin allerlei soorten garnering zitten. Romig ijs, knapperige en zoete toppings… Klinkt als een dessert van de mcDonald’s of niet? Niets is minder waar! Een gezonde ijscoupe kun je heel gemakkelijk zelf maken. Bij deze bak ijs deert het niet als je er een enorme bak van eet, je 5 toppings toevoegt of het zelfs als ontbijt eet.

Ingrediënten

01

Zet een kommetje/ijscoup/beker in de vriezer zodat deze goed koud is wanneer je het ijs er in serveert.

02

Doe de bevroren bananen en bosvruchten samen met de kokosroom in de keukenmachine of krachtige blender. Laat draaien tot er een egale massa ontstaat. Voeg het vanille poeder toe. 

03

Om ijs te maken dat meer lijkt op het bekende softijs voeg je amandelmelk toe. Maar begin met een klein beetje en stop wanneer je de gewenste dikte hebt bereikt. Wil je stevig ijs, voeg dan geen amandelmelk toe.

04

Haal je beker of kommetje uit de vriezer en schep hier het ijs in. Bestrooi met de gewenste topping. Moerbeien worden in het koude ijs lekker krokant, een echte aanrader. Smullen maar!

 

Vegan Dessert Ontbijt Gezonder zoet Zonder geraffineerde suikers Lactosevrij

Lees ook