Gezonde ijscoupe

IJs als ontbijt? Dat kan gewoon hoor, een gezond ontbijt voor de mensen die dol zijn op een kom vol vitaminen om de ochtend te starten. Een zoete coupe suikervrij ijs is natuurlijk niet te versmaden.

Gezonde ijscoupe

W ie houdt er nu niet van een enorme bak ijs waarin allerlei soorten garnering zitten? Romig ijs, knapperige en zoete toppings… Klinkt als een heel ongezond dessert? Niets is minder waar! Een gezonde ijscoupe kun je heel gemakkelijk zelf maken. Bij deze ijscoupe deert het niet als je er 2 of 3 van eet, je 5 toppings toevoegt of het zelfs als ontbijt eet.

Ingrediënten

01

Zet een kommetje/ijscoupe/beker in de vriezer zodat deze goed koud is wanneer je het ijs er in serveert.

02

Doe de bevroren bananen en bosvruchten samen met de kokosroom in de keukenmachine of krachtige blender. Laat draaien tot er een egale massa ontstaat. Voeg het vanillepoeder toe. 

03

Om ijs te maken dat meer lijkt op het bekende softijs voeg je amandelmelk toe. Maar begin met een klein beetje en stop wanneer je de gewenste dikte hebt bereikt. Wil je stevig ijs, voeg dan geen amandelmelk toe.

04

Haal je beker of kommetje uit de vriezer en schep hier het ijs in. Bestrooi met de gewenste toppings. Moerbeien worden in het koude ijs lekker krokant, een echte aanrader. Smullen maar!

 

Op de hoogte blijven van de gezondste inspiratie, tips en de leukste kortingen? Meld je aan en ontvang gelijk het Gezond Ontbijten e-bookje erbij!
Vegan Dessert Ontbijt Gezonder zoet Zonder geraffineerde suikers Lactosevrij

Lees ook