Kokos birchermuesli

Vegan overnight oats met een tropisch tintje

Kokos birchermuesli

D eze overnight oats zijn een echte traktatie. Romig, fris, zoet en smaakvol. Havermout is een extreem goede bron van energie in de ochtend. De langzame koolhydraten geven jou een goede boost tot de middag. Een simpele havermout van puur melk en granen word ik echter niet blij van. Met het warme weer vind ik zo'n kom warme pap ook helemaal niet prettig. Vandaar dat ik in de warmere maanden al snel omschakel naar overnight oats. Een ware favoriet en je kunt er eindeloos mee variëren. Net als alle andere granen bevat havermout antinutriënten. Deze kun je afbreken door de granen te weken, dan komen ze in het weekvocht terecht. Als je dit wilt doen moet je de havermout een nachtje in water weken, afgieten en vervolgens 'sochtends met de andere ingrediënten mengen. Een andere optie is een tl citroensap toevoegen aan de geweekte oats.

Ingrediënten

01

Meng alle ingrediënten behalve het verse fruit en de noten door elkaar. Verplaats het naar een bakje en dek af met een bordje/vershoudfolie. Wil je de antinutriënten afbreken week dan de havermout gedurende een nacht in water zoals hierboven beschreven.

02

Haal de overnight oats uit de koeling en versier met het verse fruit en de noten. Houd je niet van koude oats? Laat je ontbijt dan even op kamertemperatuur komen. Smakelijk!

Ontbijt Vegan Zonder geraffineerde suikers Glutenvrij Eiwitrijk

Lees ook