Gezonde Quinoa Brittle

Ga jij voor crackers of granola? Lekker als gezonde snack, als ontbijtgranen of bij het ontbijt. Glutenvrij, eiwitrijk, gezoet met fruit, rijk aan omega 3 vetten en vezels.

Gezonde Quinoa Brittle

D it receptje is ontstaan doordat ik op een leuk filmpje van quinoa britlle stuitte. Heerlijk knapperige brokken quinoa, een ideale eiwitrijke snack leek me dat! Maar wat ging er veel suiker in! Nu heb ik met jullie hulp een eigen, suikervrije variant gemaakt. Het is natuurlijk niet mierzoet zoals het origineel maar wel een stuk gezonder. Voor smaak doet het ook niet onder. Het zijn heerlijke lichtzoete knapperige quinoacrisps geworden, die je ook als granola over je yoghurt kan kruimelen. Dus, wat maak jij er van Quinoa brittle crackers of –granola?

Ingrediënten

01

Week de dadels in een laagje water en meng het gemalen lijnzaad met 5 el water. Was de quinoa grondig met water. Je kunt ervoor kiezen om de quinoa een nachtje of een paar uur te weken.

02

Verwarm de oven voor op 180°C en bedek een ruime bakplaat met een vel bakpapier. Spoel de quinoa af en rooster de zaadjes op matig vuur in een ruime steelpan. Laat het vocht verdampen en blijf de quinoa omscheppen. Het zal een knisperend geluid maken en als mini popcorn garen. Lekker! Ook leuk voor door de salade.

03

Verplaats de geroosterde quinoa naar een ruime kom en meng met de rest van de ingrediënten. Schep het mengsel op de bakplaat en duw met je handen tot een platte gelijke plak. Het moet echt dun zijn. Is de plak te dik, dan krijg je niet het gewenste knapperige effect.

04

Bak de quinoa-brittle in de oven gedurende 15- tot 20 minuten. Kijk na 10 minuten hoe het met de brittle gaat. Iedere oven is anders, wordt hij niet mooi bruin? Zet dan de oven een standje hoger. Je kunt er ook voor kiezen de plak wat langer te bakken of om na 10 of 15 min nog even om te draaien zodat de andere zijde even krokant wordt.

Vegetarisch Zonder geraffineerde suikers Lactosevrij Gezonder zoet

Lees ook