Pittige broccoli met cashewnoten

Groente met een kick

Broccoli met chilipeper en cashewnoten

D at broccoli goed voor ons is weten we. Maar of het altijd even lekker wordt klaargemaakt? Als je broccoli fantasieloos kookt of stoomt en op die manier als bijgerecht serveert, is er eerlijk gezegd niet zo heel veel aan. Proef deze pittige broccoli maar eens, je wilt gegarandeerd meer! Dit is een bijgerecht voor 2 personen.
2 -3 eetlepels (gras)boter of (kokos)olie 1 verse rode chilipeper, ontdaan van zaadjes en zeer fijngesneden 3 teentjes knoflook, fijngesneden 50 gram ongebrande en ongezouten cashewnoten Scheut tamari (tarwevrije sojasaus) 1 limoen, in partjes gesneden 1 flinke stronk broccoli
01

Snijd de broccoli in roosjes en stoom ze in een stoommandje boven kokend water 2 minuten.

02

Verwarm de boter of (kokos)olie op middelhoog vuur en fruit de peper en knoflook totdat ze zacht worden. Voeg de cashewnoten en broccoliroosjes toe en roer goed zodat alles in aanraking met de olie en de knoflook is gekomen.

03

Voeg een royale scheut (tamari-deze is tarwevrij) sojasaus toe, roer goed en doe een deksel op de pan en laat de smaken 1 minuut mengen. Serveer dit bijgerecht met limoenpartjes.
 

Vegan Bijgerecht Lunch Vezelrijk Eiwitrijk

Lees ook