Boekweitnoedels met broccoli en amandelen

Een lekker snel glutenvrij gerecht met een notige twist!

Boekweitnoedels met broccoli en amandelen

W at dit gerecht zo hoog op de Food-IQ ladder doet scoren is z'n basis: de pasta. Waar veel mensen (ikzelf voorop) na een bord 'normale' pasta een enorme afterdinner- of lunch- dip kunnen ervaren, geven deze boekweitnoedels je juist energie. Je vermijdt tevens het opgeblazen gevoel dat tarwepasta je soms kan geven. Boekweit is voedzaam, heeft een nootachtige smaak en een hoog vezelgehalte. Het bevat na amarant en quinoa het hoogste eiwitgehalte. De slierten zijn weliswaar grijzig van kleur en stevig van structuur, maar laat je door het ietwat geitenwollensokken-uiterlijk niet afschrikken; deze noedels smaken bijzonder goed. En: nadien geen verhoogde bloedsuikerspiegel (wat gewone tarwepasta vaak wel veroorzaakt) of een vol en ongemakkelijk gevoel. Deze maaltijd geeft je vitaliteit - mits je er niet te veel van opschept natuurlijk.

Ingrediƫnten

01

Snijd de broccoli in kleine, even grote roosjes en kook ze in circa 4 minuten knapperig beetgaar. Maak de knoflookolie: giet in een kom de olijfolie en meng de knoflook erdoor. Rooster de geschaafde amandelen in een droge koekenpan zonder olie of vet goudbruin.

02

Breng een ruime pan water aan de kook, voeg wat zout toe en kook de boekweitnoedels volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking gaar. Pas op dat je ze niet te lang laat doorkoken want dan worden ze slijmerig. Spoel er (kort!) koud water over. 

03

Meng de knoflookolie door de broccoli en noedels, hiermee geef je ze een extra smaakinjectie. Verdeel de noedels over twee diepe borden. Strooi de amandelen erover en zout naar smaak. Simpel, snel en zó lekker!

Vegan Lunch Hoofdgerecht Vegetarisch Lactosevrij Bijgerecht

Lees ook