Hartige zoete aardappeltaart

De makkelijkste variant van hartige taart

Hartige zoete aardappeltaart

N og een favoriet voor in de lunchtrommel: zoete aardappeltaart. Zoete aardappelen zijn een perfecte snack voor kinderen vanwege de zeldzame combinatie van een heerlijke zoete smaak met gezondheidsvoordelen die de gewone witte aardappel ver overstijgen. Beter kan bijna niet. Zoete aardappel zit boordevol ijzer, magnesium, kalium, vitamine B6, C, b├Ętacaroteen en zelfs het schaarse vitamine D. Daarnaast houden ze de grillige bloedsuikerspiegels van kinderen beter in bedwang dan gewone witte aardappels dat doen. Een perfecte keuze dus. Deze versie is stukken interessanter dan gewoon een kaal stukje zoete aardappel en doet het zoals gezegd uitstekend mee naar school.

Ingredi├źnten

01

Verhit de oven op 180°C en vet de ring van de springvorm in. Bedek de bodem van de springvorm met bakpapier. 
 

02

Vet een bakblik met 20cm diameter in met boter en kook de zoete aardappelen in de groentebouillon. Dit duurt een kleine 10 minuten. Hierna zouden ze na afgieten zacht genoeg moeten zijn om te stampen. Als je haast hebt kun je ze ook stomen en de groentebouillon vergeten. 

03

Verhit de boter in een koekenpan en voeg de ui en even later de knoflook toe (als je ze tegelijkertijd doet verbrandt de knoflook te snel). Als de uitjes glazig zijn voeg je de gestampte aardappelen en de verse kruiden en rucola toe. Haal van het vuur af en klop de eieren en de melk tot een geheel. Voeg daar de aardappelmix aan toe en giet het geheel in het bakblik.

04

Zet dit zo’n 15 minuten in de oven en druk het geheel daarna nog even goed aan alvorens het nog zo’n 15 minuten in de oven te zetten. Serveer –warm of koud- in ‘taartpunten’ gesneden. 
 

Lunch Vegetarisch Eiwitrijk

Lees ook