Misosoep met noedels

Een lichte maaltijdsoep voor de warme dagen

Aziatische noedelsoep

D eze lekkere soep is makkelijk te maken, heerlijk voor een drukke doordeweekse avond of juist als lunch in het weekend. Er kan gevarieerd worden met groenten en je kunt zo veel toevoegen als je zelf lekker vindt. Broccoli, dunne plakjes courgette of een handje taugé is ook heerlijk in de soep. De kombu, een zeewier, is ontzettend goed voor ons. Het bevat o.a. calcium, jodium, kalium, magnesium, ijzer, natrium en eiwitten. Met name de jodium ondersteunt de werking van de schildklier (let wel op als je Hashimoto hebt).

Ingrediënten

01

Wel de beide soorten paddestoelen volgens de aanwijzingen op de verpakkingen en kook de shiitake volgens de aanwijzingen op de verpakking. Week de Kombu 10 min in water.

02

Verwarm de miso pasta, met de Kombu in circa 2 liter water en laat op laag vuur staan. Voeg de gesnipperde knoflook, gember, ui en chilipeper toe aan de bouillon. Haal de Kombu uit de pan, knijp hem uit en snijd hem klein alvorens het terug te doen in de pan. Kook de soep ongeveer een kwartiertje op laag vuur. 

03

Nu is het tijd om in een andere pan de noodles te koken, volg de aanwijzingen op de verpakking. Giet de noodles af wanneer ze gaar zijn en spoel ze snel af met koud water. Snijd de bosuitjes en winterpeen en voeg deze samen en met de noodles ook toe aan de bouillon. Hierna volgen de paddestoelen en vlak voor het serveren voeg je de spinazie toe. Verdeel de soep over de kommen en garneer met wat ringetjes bosui en in mindere mate chilipeper.

Hoofdgerecht Soep Vegan Vegetarisch Lactosevrij

Lees ook