Pompoen-appelsoep met walnootpesto

Een simpele winterse soep; een favoriet voor het hele gezin.

Pompoen-appelsoep met walnootpesto

E en simpele herfstsoep om pompoen mee op het menu te zetten. Dankzij de zachte, zoete smaak is het niet alleen erg lekker maar ook een aanwinst wat betreft onze gezondheid. Het is een van de weinige plantaardige bronnen met zo’n hoge concentratie ijzer, een zeer belangrijk mineraal voor het lichaam, en bevat talloze andere vitaminen en mineralen. Bovendien heeft het een vochtafdrijvende werking en doet het je darmfunctie goed. De combinatie met de walnoot pesto is helemaal een winnaar waardoor dit een favoriet voor het hele gezin is.

Ingrediënten

Ingrediënten

01

Verwarm de oven voor op 200℃. Schil de pompoen, verwijder de pitten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de uien in grote stukken. Schil de appels, snijd ze in vieren en verwijder het klokhuis. Meng in een ovenschaal de pompoen, uien, knoflook, appel en olijfolie, zorg dat alles met de olie bedekt is. Voeg zout en chilipoeder toe. Rooster het groente-appelmengsel 40 minuten in de oven tot het goudbruin en zacht is, schep tussentijds af en toe om. 

02

Maak ondertussen de walnoot-pesto: Rooster de walnoten ongeveer 5 minuten in een koekenpan zonder olie of vet. Maal de geroosterde walnoten met de peterselie en honing in een krachtige blender of keukenmachine tot de noten grof gehakt zijn. Voeg de olijfolie langzaam toe en pulseer nog even door, zorg dat je echt pulseert en niet simpelweg doormaalt, want voor je het weet heb je notenpasta in plaats van pesto. Breng daarna op smaak met zout en peper.

03

Vervolg met het groente-appelmengsel: Pureer de pompoen samen met een flinke scheut bouiloon in je blender (met grote kan) tot een gladde puree. Voeg geleidelijk meer bouillon toe. Breng de rest van de bouillon in een ruime pan aan de kook. Roer de pompoenpuree door de bouillon. Voeg eventueel extra bouillon toe als de soep nog te dik is. Proef en breng op smaak met meer zout en/of chilipoeder. 

04

Schep de soep in kommen en serveer met walnootpesto. 

Soep Hoofdgerecht Vegan Vegetarisch Lactosevrij Lunch

Lees ook