Rode smoothiebowl met verstopte groenten

Ontbijten met groenten is nog nooit zo lekker geweest. Een zoete smoothie bowl met een feestelijk kleurtje door de rode bieten. Gezond, zoet en vol vitaminen.

Rode smoothiebowl met verstopte groenten

D e dag beginnen met fruit kan ontzettend lekker zijn. Heerlijk zo'n frisse start met zoete smaken. Toch probeer ik altijd wat groenten te verwerken in mijn fruitontbijt. Simpelweg om wat extra vitaminen binnen te krijgen. Over het algemeen kies ik voor groene bladgroenten, maar af en toe trek ik de stoute schoenen aan en ga voor rood! Rode bietjes zijn namelijk ook heerlijk in het ontbijt. Je trakteert jezelf dan ook gelijk op een goede portie ijzer, magnesium en kalium. 

Ingrediënten

01

Giet eerst de amandelmelk in de blender en schep dan de bieten, banaan en bessen er bovenop. Blenderen maar! Laat het allemaal draaien tot er een mooie gladde smoothie ontstaat. 

02

Verdeel de smoothie over twee kommen. Schenk in allebei een klein scheutje kokosmelk (in een mooi lijntje). Trek met een satéprikker mooie slierten door de smoothie. Besprenkel de smoothie met noten, zaden, bessen, lekkere huisgemaakte granola of kasha (geroosterde boekweit). Maak er een feestje van!
 

Op de hoogte blijven van de gezondste inspiratie, tips en de leukste kortingen? Meld je aan en ontvang gelijk het Intermittent Fasting e-bookje erbij!
Vegan Ontbijt Zonder geraffineerde suikers Vezelrijk

Lees ook