Vegan chai latte

De lekkerste kruidige drank voor in de winter!

Vegan chai latte

C hai latte, als je het mij vraagt alleen verantwoord wanneer je het zelf maakt. En oh, wat is het dan lekker! Deze warme kruidige drank is heerlijk voor de koudere maanden en ideaal voor de feestdagen of een regenachtige avond op de bank. Maak het met geurige kruiden, losse thee en goede kwaliteit amandelmelk. Het liefst maak ik de amandelmelk zelf. Maar uit pak kan ook. 
Wil je het met de feestdagen niet te wild maken, dan is deze chai latte ook geschikt als een leuk dessert.

Ingrediënten

01

Zet een steelpannetje op het vuur en verhit hierin het water met de thee, kruiden, sinaasappelschil en specerijen. Zet het vuur vervolgens lager en laat nog een kwartiertje sudderen. 

02

Voeg de ahornsiroop en amandelmelk toe. Zet de pan nog even terug op het vuur om alles te verwarmen. Schenk de chai latte door een fijne zeef en verdeel over twee koppen.

03

Klop wat ahornsiroop of kokosbloesemsuiker naar smaak door de kokosyoghurt. Als je de slagroom wat dikker wilt kun je deze in een kaasdoek scheppen en voorzichtig uitknijpen. Gebruik je het harde deel van een blike kokosmelk? Klop dit dan met een handmixer op tot slagroom. Voeg daarna pas het zoetmiddel toe. 

Koolhydraatarm Dranken Vegan Zonder geraffineerde suikers Lactosevrij Dessert

Lees ook