Witte bonen hummus met kruiden

Deze kruiden hummus heeft een frisse kruidige smaak. Heerlijk als dip bij groenten crudité, in wraps, bij salade of op een speltboterham. Een veganistisch eiwitrijk bijgerecht dat niet meer weg te denken is uit de gezonde keuken.

Witte bonen hummus met kruiden

H ummus, mijn favoriete beleg. Al gaat het op den duur wel een beetje vervelen. Daarom vind ik het heerlijk om te variëren met hummus. Ik doe niets liever dan groenten verstoppen. Niet dat ik groenten niet lekker vind, maar hoe meer hoe beter. Maar dat geld ook voor verse kruiden. Peterselie is ontzettend gezond.

Ingrediënten

Doe de witte bonen in de keukenmachine, knoflook, tahini en citroensap. Zet de keukenmachine aan en laat ongeveer een minuutje malen

02

Schenk vervolgens, terwijl de machine draait, de olijfolie bij de humus. Zet de keukenmachine uit wanneer er een mooi glad geheel is gevormd.     

03

Schep de helft van de hummus in een mooie schaal. Voeg bij de andere helft (in de keukenmachine) de kruiden en maal dit tot een moog groen geheel. 

 

04

Schep de kruidenhummus op de naturel hummus in de kom. Garneer met noten, zaden, extra verse kruiden en olijfolie. 

Vegan Eiwitrijk Dips/Dressings Lunch Bijgerecht Lactosevrij Vezelrijk

Lees ook