Glutenvrije cupcakes met kokos icing

Toch wel fijn, die ‘zo- klaar-recepten’ waarbij je alles alleen maar in de blender of keukenmachine hoeft te gooien. Dankzij het notenmeel en kokos zijn deze lactosevrije, glutenvrije gezonde cupcakes rijk aan vezels en eiwitten.

Verantwoorde cupcakes met cashew icing

S taat er weer een kinderfeestje voor de deur? Zijn de vriendjes en vriendinnetjes van je kinderen een lastige jury als het aankomt op gezonde baksels? Tja, sommige jonge smaakpapillen zijn gewend aan boterhammen met mierzoete jam, vruchtenhagel en chocopasta. 
Tijd voor een fail-proof gezond recept waar ieder kind en ouder blij van wordt. Geen geraffineerde suikers, geen chemische troep en vol gezonde vetten, eiwitten en koolhydraten. Bovendien zijn deze muffins zowel gluten- als graanvrij. Fijn voor de bewuste ouders die ook een gebakje mee willen eten. In de cakejes zelf zitten alleen verse dadels!

Ingrediënten

01

Verwarm de oven voor op 180˚C. Bekleed een muffinbakblik met papieren vormpjes. Maal alle ingrediënten in een keukenmachine tot een samenhangend beslag. Vul de papieren vormpjes tot net onder de rand met het deeg. Bak de muffins circa 20 minuten in de oven tot ze mooi bruin en gaar zijn. Laat iets afkoelen alvorens je ze met de icing versiert.    

02

Roer de ahornsiroop door de kokosyoghurt en schep het geheel in de zeefdoek. Knijp met je handen in de gevulde doek zodat er overtollig vocht vrijkomt. Blijf knijpen tot de yoghurt de gewenste dikte is geworden. Schep de yoghurt uit de kaasdoek in een bakje en voeg het vanille extract toe. Roer de icing even door en dan is het klaar. Let op dat je de icing pas op de cupcakes schept wanneer ze compleet afgekoeld zijn. 

Zonder geraffineerde suikers Gezonder zoet Dessert Glutenvrij Lactosevrij

Lees ook