Ontbijtrepen met blauwe bessen

Lekker ontbijt voor onderweg

Handige ontbijtrepen

V ooral in de winter is het fijn als je de dag kunt beginnen met een heerlijk warm ontbijtje. Deze gezonde ontbijtrepen zijn wat dat betreft ideaal: ze zijn voedzaam, vullend en uit de hand te eten. Handige ontbijtrepen om mee te nemen dus, alhoewel ze zo lekker zijn dat ze de auto vaak niet eens halen omdat ze zo uit de oven opgegeten worden. De repen hebben een zachte textuur en de warme bessen zorgen voor een (natuurlijk) zoete smaak. Een echte aanrader tijdens donkere dagen! De samenstelling van deze ontbijtrepen is bovendien wederom met zorg gekozen: in dit ontbijt zit voldoende eiwitten en goede vetten om te verzadigen en je bloedsuikerspiegel niet te laten pieken. Ze bevatten geen tarwe, gist, zuivel en zijn geheel vrij van geraffineerde suikers. Als dat geen ideaal ontbijt is…

Ingrediënten

01

Verwarm de oven voor op 180 ˚C. Vet een vierkante bakvorm in van circa 20 bij 20 centimeter, of bekleed hem met bakpapier (zo kun je gemakkelijk je baksel uit de vorm tillen). Prak de bananen fijn, hak de noten (grof) en snijd de vijgen in kleine stukjes.

02

Doe de eiwitten in een grote schone, droge kom (belangrijk, anders luk het niet om de eiwitten mooi op te kloppen). Klop de eiwitten met een handmixer of garde tot een schuimige massa. Meng de banaan en notenpasta door elkaar. En schep dit vervolgens samen met de noten en vijgen voorzichtig door de opgeklopte eiwitten. Schep wanneer alles goed gemengd is als laatste de blauwe bessen door het deeg. 

04

Verdeel het mengsel gelijkmatig over de bakvorm en maak met de achterkant van een lepel de bovenkant mooi glad. Bak de repen gedurende 30 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn. Laat het baksel iets afkoelen alvorens ze uit de bakvorm te halen en in repen te snijden, dan behouden ze mooi hun vorm. Dit recept is goed voor ongeveer 6-8 porties, wanneer de repen als ontbijt gegeten worden. Neem je de repen mee als snack, snij ze dan wat kleiner. Eet smakelijk!

Lactosevrij Eiwitrijk Glutenvrij Vezelrijk Ontbijt Tussendoortje

Lees ook