Perzikrozen

Een vrolijk gebakje voor bij de thee

Perzikrozen

D eze gebakjes zijn ontzettend lekker en een lust voor het oog. Ze bestaan uit 4 ingrediënten en een beetje water. Het speltbladerdeeg kun je in de biologische supermarkten kant en klaar kopen. Handig als je een traktatie moet voorbereiden maar niet al te veel tijd hebt. Het maken van de rozen is niet alleen makkelijk maar ook ontzettend leuk! Ook staan ze ontzettend mooi op een etagère bij een high tea.

Ingrediënten

01

Verwarm de oven op 190ºC. Vet een muffinvorm in en leg een bakpapiertje in de kuiltjes. Leg de vellen bladerdeeg op een bakpapier te ontdooien.  

02

Voeg het arrowroot poeder aan het water toe en roer meng goed door elkaar. Zet een steelpannetje op middel vuur. Verwarm hierin het water met arrowroot en de abrikozen.  Breng langzaam aan de kook en laat, al roerende, een minuutje door pruttelen. Giet het water met abrikozen in een krachtige blender en zet deze op de hoogste stand aan. Mix tot er een custard achtige jam is ontstaan. Als je stukjes lekker vindt, kun je die er natuurlijk in laten zitten door de abrikozenjam niet volledig glad te blenderen.

03

Snijd de perziken door de helft, probeer ze voorzichtig van elkaar af te halen. Als je perziken stevig zijn kun je voorzichtig de helften langs elkaar draaien, zo komt vaak één helft los van de pit. Snijd met een mes voorzichtig de pit los uit de andere helft. Leg de perzik met de open kant op een snijplankje en snijd met een scherp met 1-2mm dunne plakjes.   

04

Rol het bladerdeeg uit tot een rechthoek. Snijd het vel doormidden zodat je twee lange stroken hebt. Smeer de vellen in met je huisgemaakte abrikozen custard. Leg nu de plakjes perzik op het bladerdeeg. Leg het plakje halverwege de strook bladerdeeg zodat de bolle kant van het plakje abrikoos boven het deeg uitsteekt, dit wordt namelijk het bloemblad. Vouw nu het andere uiteinde van het bladerdeeg als een dekentje om. De perziken moeten nu als halvemaantjes uit het deeg steken. Pak één uiteinde van het deeg vast en rol het voorzichtig op. Ondersteun tijdens het rollen de perzikenschijfjes zodat ze op hun plaats blijven liggen en mee krullen. Zo, je eerste roos is af. Herhaal dit voor alle stroken bladerdeeg en plaats ze in de muffinvorm. 

05

Bak de rozen gedurende 35 tot 40 minuten gaar en goudbruin. Vond je het leuk? Bekijk de vlog op mijn youtube kanaal om te zien hoe ik de rozen maak!

Dessert Gezonder zoet Zonder geraffineerde suikers

Lees ook